Una delegació xinesa visita la Universitat d'Alacant per a conèixer les investigacions sobre enfonsament del terreny per extracció d'aigua


  19-07-2019 | UA   |  Visitas:129
Actualitat

UA


La UA és l’única institució acadèmica espanyola que han visitat en una gira per tota EuropaAlacant. Divendres, 19 de juliol de 2019

Una delegació xinesa ha visitat aquest divendres la Universitat d’Alacant per a entrevistar-se amb membres del Grup d’Investigació d’Enginyeria del Terreny les seues Estructures (INTERES) i conèixer les investigacions d’aquests sobre subsidència (enfonsament) del terreny per extracció d’aigua.

L’equip que ha visitat el campus de Sant Vicent està format per membres de l’Institut Geològic de la província xinesa de Jiangsu, que estan fent un recorregut per Europa per a conèixer de primera mà les activitats d’investigació sobre l’enfonsament del terreny. A Espanya, la Universitat d’Alacant ha sigut l’única institució acadèmica que han visitat.

Encapçalada per Zhu Jinqi, director general del Key Laboratory of Earth Fissures Geological Disaster, Ministry of Land and Resources de la Xina, la delegació ha sigut rebuda pel vicerector de Relacions Internacionals, Juan Llopis, i pels investigadors d’INTERES, els professors d’Enginyeria Civil, Roberto Tomás; Juan Manuel López Sánchez, de l’Institut d’Investigació Informàtica de la UA; i Adrián Riquelme Guill, també d’Enginyeria Civil.

En aquest sentit, s’han mostrat interessats a convidar els investigadors de la Universitat d’Alacant a conèixer el laboratori i les instal·lacions en les quals treballen i a signar algun conveni de col·laboració.

Durant la visita, els investigadors de la Universitat d’Alacant han exposat els seus treballs sobre enfonsament del terreny en algunes conques espanyoles, com del Guadalentín, el Baix Segura i el Segura Mitjà, l’Aqüífer Terciari de Madrid, entre d’altres. La subsidència causa un descens de la superfície del terreny que augmenta la possibilitat d’inundació, genera esquerdes i afecta les infraestructures assentades sobre aquest.

El problema està creixent en gran part del món a causa del canvi climàtic, segons ha explicat Roberto Tomás, qui ha apuntat que hi ha «alguns exemples paradigmàtics com és el cas d’Indonèsia, que està plantejant-se traslladar la capital, Jakarta, a causa de la subsidència del terreny que pateix, entre les més intenses de tot el món».

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en UA

Conocemos al catedrático más joven de la Universidad de Alicante

La Universitat d'Alacant commemora el Dia Mundial contra la Violència de Gènere el pròxim dimarts 19

La Universitat d'Alacant commemora un lustre de la normativa que facilita l'accés, la permanència i l'aprofitament dels estudis a alumnat amb necessitats especials

L'OFUA oferirà tres concerts nadalencs a Elda, Torrevella i Alacant

En un nou programa de "Hui parlem amb", coneixem a Joaquin Silvestre, Catedràtic de Química Inorgànica de la UA

Parlem amb Sergi Gallego, el Catedràtic més jove de la Universitat d’Alacant

La Universitat d'Alacant lliura els Premis a la Trajectòria, a la Innovació i a la Rellevància Professional en Turisme

Manuel Aznar parlarà de '1939 i l'exili republicà, vuitanta anys després' en la Seu ciutat d'Alacant

La Universitat d'Alacant celebra la I Trobada Col·laborativa per a la Millora de l'Atenció al Naixement


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.