Universitats i centres d'investigaci de la Comunitat Valenciana i la Regi de Mrcia organitzen la Nit Mediterrnia de les Investigadores


  13-10-2020 | UA   |  Visitas:277
Educaci

UA


La Universitat dAlacant shi suma amb un programa de rutes, observaci astronmica, jocs i tallers cientfics i tecnolgics, en format en lnia, amb la implicaci dinvestigadors i estudiants de tots els centres de la instituci.


Amb lobjectiu de posar en valor la cincia mediterrnia, dotze de les entitats ms representatives de la investigaci i la divulgaci cientfica en la Comunitat Valenciana i la Regi de Mrcia suneixen per a celebrar el prxim 27 de novembre de 2020 la primera Nit Mediterrnia de les Investigadores (Mednight), un esdeveniment que inclour nombroses activitats, formats, temtiques i veus de personal investigador.


Mednight, una fita indita fruit de la collaboraci

La Mednight naix com a fruit de la collaboraci dun consorci de dotze entitats: Universitat dAlacant, Universitat Miguel Hernndez dElx, Universitat de Valncia, Universitat Politcnica de Valncia, Universitat Jaume I, Universitat de Mrcia, Universitat Politcnica de Cartagena, Fundaci Fisabio, Fundaci Sneca Agencia de Cincia i Tecnologia de la Regi de Mrcia, INCLIVA i el Consell Superior dInvestigacions Cientfiques, amb la coordinaci dEl Caleidoscopio i amb el patrocini de la Generalitat Valenciana a travs de Fundaci de la CV per al Foment dEstudis Superiors (FFES). Aquest s el primer esdeveniment que reuneix un consorci que engloba aquestes institucions pbliques dinvestigaci de la Regi de Mrcia i la Comunitat Valenciana amb el segell desdeveniment associat a la Nit Europea dels Investigadors.

La finalitat del projecte s mostrar limpacte social que t la cincia que es desenvolupa al Mediterrani, fent especial mfasi en la figura de la dona, moltes vegades oblidada en aquest camp. Per a fer-ho, en la Mednight es realitzaran multitud dactivitats per a tots els pblics, amb lobjectiu de transmetre la passi pel coneixement cientfic. Aquestes activitats sorganitzaran al llarg del mes de novembre fins a arribar al dia 27, data en la qual se celebrar La Nit Mediterrnia de les Investigadores.

Un altre dels objectius de la Mednight s impulsar les vocacions cientfiques, que el projecte fomenta mitjanant formats i activitats atractives per a tota la famlia que visibilitzen el valor que t la cincia en la societat: xarrades, tallers, exposicions virtuals i espectacles cientfics en sn sol alguns dels exemples.


Portal web Mednight

A ms de les activitats, tota la informaci de La Nit Mediterrnia de les Investigadores es podr consultar a travs del seu portal web des el qual els socis informaran de les seues activitats, publicaran notcies i divulgaran algunes de les investigacions ms recents que es duen a terme als seus laboratoris, vinculades a les diferents temtiques daquest esdeveniment.

Per a donar ms protagonisme a les investigadores i investigadors, la pgina de la Mednight comptar amb seccions especialitzades que recolliran articles de veus expertes de les diferents rees temtiques que aplega el projecte: geologia i biodiversitat; mar i contaminaci; clima i energies netes; dieta i alimentaci; vida i salut; histria i patrimoni; cientfiques pioneres i futur.

El projecte La Nit Mediterrnia de les Investigadores (Mednight) s un esdeveniment associat a la iniciativa Nit Europea dels Investigadors de la Uni Europea, finanada per les accions Marie Skłodowska-Curie, amb identificador de convocatria: H2020-MSCA-NIGHT-2020.


Antecedents

Des de 2018, la Universitat dAlacant (UA) participa en les accions relacionades amb la Nit Europea dels Investigadors a travs dUA Divulga, Unitat de Cultura Cientfica i de la Innovaci (UCC+i), projecte dependent del Vicerectorat dInvestigaci i Transferncia de Coneixement i la Unitat de Comunicaci de la Universitat dAlacant. UA Divulga compta amb laval de la Fundaci Espanyola de la Cincia i la Tecnologia (FECYT), dependent del Ministeri de Cincia, Innovaci i Universitats.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en UA

Comunicado del FEU-Alicante sobre los horarios de docencia semipresencial y recogida de firmas para la reorganizacin de stos

El Consell Social premia l'excellncia i la implicaci amb la Universitat d'Alacant en la gala que celebrar el prxim 15 d'octubre

Els jvens opinen sobre l'inici de curs en la Universitat d'Alacant

Jos Cerezo exhibeix "Retrats. Antolgica" en el MUA

La UA patenta un exoguant robtic per a millorar la vida de persones amb problemes de mobilitat a la m

La Universitat d'Alacant obri al pblic el seu web de registre d'incidncies sobre la Covid-19

L'alumne del grau d'Arquitectura de la UA Rafael Muoz Cervantes, primer premi del Premi TFM i TFG del Frum Cermic Hispalyt curs 2019-2020

Diumenges al MUA torna en format virtual i presencial a partir del prxim diumenge Cinc activitats integren el nou programa per al primer quadrimestre curse

"Un campus obert al mn" guanya el concurs d'un lema per a la Universitat d'Alacant


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.