La setmana gran de les festes de Xixona arranca amb la mostra de Folklore, la "Dansà" i els tradicionals nanos i gegants.


  20-08-2019 | Xixona   |  Visitas:890
Festes

Xixona

Dos dels actes més tradicionals de les festes xixonenques congreguen des de hui a una multitud de públic desitjós d'iniciar les festes d'agost.

La setmana gran de les festes de moros i cristians ha arrancat amb dos dels actes més tradicionals de les festes de Xixona: els nanos i gegants i la "dansà".

Els nanos i gegants ixen en cercavila tots els matins fins al dijous, al costat de la Colla de Dolçainers i Tabaleters "Els Arreplegats" de Xixona. Cada dia recorren una zona de la localitat realitzant el seu particular ball acompanyats dels més xicotets, que tenen especial predilecció per aquestos capgrossos. La cercavila comença tots els dies a les 11 del matí, excepte el dijous que ho farà una hora abans, a les 10.

L'altre gran acte típic d'aquests dies és la "dansà", que es balla a l'Avinguda de la Constitució -La Plaça-, i que té una antiguitat de segles. De fet, és un dels balls tradicionals més antics de tota la Comunitat Valenciana dels quals encara es mantenen vius. I ben viu, ja que en el Dia de la "Dansà" participen desenes de balladors i balladores, i La Plaça s'omple de públic. A més, recentment es va establir un dia per a la "Dansà infantil", reservada perquè els més xicotets facen les seues primeres passades de ball tradicional i el puguen aprendre des d'edats ben primerenques. En aquest acte també és la Colla de Dolçainers i Tabaleters "Els Arreplegats" la que marca la tradicional melodia, que les balladores i els balladors acompanyen a ritme de castanyola.

La setmana gran de les festes de moros i cristians de Xixona tindrà la seua culminació amb la trilogia festera el dissabte 24, diumenge 25 i dilluns 26 d'agost. Fins llavors, hi ha programat un ampli llistat d'actes que inclou actuacions totes les nits: la comèdia de teatre “*Separeu-vós junts”, el musical “Chicago Life!” o l'actuació del mentalista Toni Bright són alguns dels plats forts.

En aquesta setmana destaquen també les activitats pensades única i exclusivament per a xiquets. A més de la "dansà infantil", el dijous seran els alumnes de l'escola d'ambaixadors els encarregats de representar la seua versió de l'ambaixada de moros i cristians. Aqueix mateix dia, al matí, hi haurà un concurs de dibuix infantil.

El divendres tindrà lloc la “*Nit del *Soparet”, la vespra de la trilogia festera, amb desfilades a les 20 i a les 23 hores, i sopar de les "filaes" en les seues respectives kàbiles.

(Mostra de Folklore)(Dansà)

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Notícies relacionades


Lo más visto en Xixona

Xixona se adentra de lleno en los días grandes de sus fiestas

Entrada de Moros i Cristians de Xixona

Presentació de Bandes, Interpretació de l'Himne de Festes i la Banyà 24/08/19

Actes del Tercer Dia de Festes, 26 d´agost

"Prop de tu": Agrupació Artístico Musical "El Trabajo" de Xixona

El XV Festival Internacional de Guitarra de Xixona incluirá un concurso para jóvenes promesas

Un millar de escolares reanudan el curso sin incidentes en Xixona tras el temporal de lluvias de la última semana


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.