La pionera Escola de Festes de Xiona completa un nou curs difonent les festes de moros i cristians entre els més menuts


  19-08-2019 | Xixona   |  Visitas:278
Actualitat

Xixona

L'Escola de Festes de Xixona acaba un nou curs com a projecte pioner en la Comunitat Valenciana per a la formació de xicotets festers i festeres. Enguany, una vintena d'alumnes amb edats compreses entre els 6 i els 13 anys han participat en les classes, en les quals han pogut aprendre els conceptes bàsics de les festes de moros i cristians de Xixona.

Els professors són membres de diferents "filaes" i realitzen aquesta faena de forma altruista. Jaume Miquel, un dels docents, compte que l'objectiu és “documentar als xiquets sobre la història de les festes, explicar-los per què i com se celebren els diferents actes, i traslladar-los la importància d'implicar-se en l'organització, perquè perquè les festes tiren avant és necessari prendre partit”.

L'Escola es desenvolupa durant quatre dies, amb seu en la kàbila dels Moros Vermells. En cada jornada participen persones relacionades amb les festes que traslladen els seus coneixements i experiències als xiquets. Allà l'alumnat també aprenen a desfilar i a exercir el paper de cap d'esquadra. A més, realitzen visites a llocs emblemàtics de les festes. Enguany huit alumnes completaran la seua formació i obtindran el diploma de festers.

El regidor de Festes de l'Ajuntament de Xixona, Ricardo Mira, ha assenyalat que “els més menuts són el futur i per això són protagonistes de molts actes del programa de festes”, com ara: els nanos i gegants, la "dansà infantil", que se celebrarà el dimarts 20 d'agost a les 18 hores, l'ambaixada infantil, que serà el dijous 22 a les 19.00 hores en l'Avinguda de la Constitució, o la desfilada dels xiquets en la Nit del Soparet, el divendres 23.

Respecte a l'ambaixada infantil, enguany se celebrarà per tercer any consecutiu i seran huit els xiquets i xiquetes protagonistes. Tots ells han aprés a exercir el seu paper a l'escola d'ambaixadors, dirigida per Alfonso Zaragoza des de l'any 2004. “La finalitat és que no deixe d'haver-hi ambaixadors, perquè alguns anys han perillat les ambaixades al no haver-hi festers disposats a representar-les, i és impensable que un dels actes amb més significat de les festes puga córrer risc de perdre's”, explica Zaragoza.

La novetat d'enguany és que, després de l'ambaixada infantil, hi haurà una desfilada per a culminar l'acte, de la mà de la Unió Musical Xixona.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Xixona

Ambaixada Contrabandista i Ambaixada dels Pirates

Xixona se adentra de lleno en los días grandes de sus fiestas

La setmana gran de les festes de Xixona arranca amb la mostra de Folklore, la "Dansà" i els tradicionals nanos i gegants.

Entrada de Moros i Cristians de Xixona

Presentació de Bandes, Interpretació de l'Himne de Festes i la Banyà 24/08/19

Actes del Tercer Dia de Festes, 26 d´agost

"Prop de tu": Agrupació Artístico Musical "El Trabajo" de Xixona

La pionera Escola de Festes de Xiona completa un nou curs difonent les festes de moros i cristians entre els més menuts


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.