Tres hores televisives, en directe, dedicades a la localitat de Xixona


  23-10-2020 | Xixona   |  Visitas:2490
Actualitat

Xixona

El saló de plens de l'Ajuntament de Xixona ha sigut hui l'escenari del programa "Día a Día". Tres hores en directe amb entrevistes i conexions en diferents punts de la geografia xixonenca.

Xixona sempre ha estat una ciutat especial, no de bades s’ha convertit en el lloc més dolç del món. El seu enclavament natural, les seues festes, el seu patrimoni i la seua gent han fet que el nom de Xixona vaja per tot el món. Però si per una cosa és coneguda Xixona, a banda de la Sandinga, és pel terró. Ametlla, mel, sucre i ou, són els ingredients bàsics que caracteritzen aquest dolç i que junt amb l’experiència d’unes mans hereves d’una tradició, immemorial, fan d’aquest producte un vertader tresor que els xixonencs i xixonenques han sabut internacionalitzar arreu del món i convertir-lo en un producte essencial per a les Festes de Nadal.

Enguany, malauradament, no podrem gaudir d’eixa magnífica Fira de Nadal, amb la qual s’encetava l’esperit nadalenc. Per això, des d’Intercomarcal TV, hem volgut avançar-nos i portar-los fins a les seues cases tota la dolçor que ens ofereix Xixona.

Amb aquest objectiu, visitarem d’un costat, la fàbrica de Primitivo Rovira e Hijos. Serà Primitivo, 6a generació de terroners, qui ens mostrarà l’interior de la fàbrica. Allà descobrirem les singularitats dels seus productes, l’aposta per la proximitat i la delicadesa de la seua producció.

I d’un altre, la fàbrica de Turrones El Lobo. Allà hem tingut l’oportunitat d’escoltar com batega el cor de la fàbrica i comprovarem perquè 1880 és un torró amb unes peculiaritats que el fan exclusiu. al capdavall, 11 generacions d’experiència avalen el seu treball. No obstant, la innovació també és una de les seues apostes, així com la sostenibilitat. Mostra d’açò seria la línia “All Natural” que enguany destaca, entre moltes altres que els convidem a descobrir.

Allà també visitarem el Museo del Turrón on Beatriz Sirvent ens mostrarà l’evolució d’aquesta empresa i què ha suposat la industria del terró per a l’economia Xixonenca, en concret i valenciana, en general.

Però a més de terró Xixona conserva un magnífic patrimoni, mostra de la seua importància històrica. Per això, també visitarem les obres de restauració i consolidació del Castell de Xixona i de la Torre Grossa. Un gran projecte amb el qual es vol posar en valor aquest magnífic monument patrimonial perquè tothom puga gaudir de les història que s’amaga en cada pedra i com no, de les magnífiques vistes que ofereix la fortificació. Parlarem amb el Director de l’obra Santiago Varela qui ens explicarà amb detall aquest procés.

També visitarem d’una banda, les obres del CEIP Sagrada Família per construir un nou menjador i un nou gimnàs, i d’una altra la rehabilitació de la Casa Rovira on s’ubicarà la Biblioteca Municipal. Dos projectes rellevants per a la ciutat de Xixona amb els quals es pretén millorar els serveis i la qualitat de vida de la ciutadania, alhora que s’inverteix en la revitalització del patrimoni històric, en el cas de la Casa Rovira.

I com que la visita s’allarga finalment els convidem a gaudir de tota l’oferta gastronòmica del Restaurant l’Entrepà on podran trobar tradició i innovació. Enma i Ame les dues propietàries- i germanes- ens mostraran l’elaboració d’unes tapes amb terró i un giraboix -plat típic per excel·lència de Xixona- per a xuplar-se els dits!
Per tot açò, els convidem a veure aquest Programa Especial del Dia a Dia, amb el qual els portarem l’esperit de Xixona fins a les seues cases.

ENTREVISTA A ISABEL LÓPEZ, ALCALDESSA DE XIXONAENTREVISTA A RICARDO MIRA, REGIDOR DE FESTESENTREVISTA A JUAN CARLOS RAMOS I JAIME MÍNGUEZ, DE L'ASSOCIACIÓ DE FESTES
PASSEIG PER XIXONA:


Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Xixona

La Feria de Navidad de Jijona presenta su plataforma online

Xixona concluye la reforma del castillo y recupera elementos que estaban desaparecidos o con un grave deterioro

El Cine de Dalt passa a ser propietat municipal

L'Ajuntament de Xixona ha fet públic el resultat del procés de participació ciutadana

El equipamiento del futuro centro de día de AFA y la redacción del proyecto para cubrir la piscina, opciones más votadas en los presupuestos participativos

"La brúixola" ens transporta a la Xixona medieval

Xixona tornarà a ajudicar les parcel·les dels horts municipals


Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en


Sempre teua. La teua llengua.