Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Monòver

Es convoca la concessió d’ajudes per a la promoció del valencià en l’activitat comercial a Monòver

El termini de presentació de sol·licituds acabarà el pròxim 7 de desembre.
Pel que fa a la quantitat total màxima prevista per a la present convocatòria ascendeix fins als 4.000 euros i té previst concedir a cada beneficiari 400 euros com a màxim.

L’Ajuntament de Monòver anuncia l’aprovació de la convocatòria de Concessió d’Ajudes per a la Promoció del Valencià en l’activitat comercial al municipi. Alejandro Garcia, Alcalde de Monòver, ja ha signat el Decret en el qual s’especifiquen les característiques d’aquesta convocatòria.

I és que, atenent a l’efecte de l’article 3 de la Constitució Espanyola, el qual reconeix que “les altres llengües espanyoles seran també oficials en les respectives comunitats autònomes d’acord amb els seus estatuts”, així com, que “la riquesa de les diferents modalitats lingüístiques d’Espanya és un patrimoni cultural que serà objecte d’especial respecte i protecció”, l’Ajuntament de Monòver considera pertinent dur endavant aquestes ajudes econòmiques per a promocionar i potenciar l’ús del valencià en l’activitat comercial local.

Per tant, podran sol·licitar ajudes empreses, comerços, serveis, indústries o professionals que desenvolupen l’activitat al terme municipal de Monòver sempre que estiguen al corrent en els obligacions fiscals, de seguretat social i amb aquest Ajuntament.

Els requisits que han de reunir els beneficiaris són:

– Ser una empresa, comerç, servei, indústria o professional, l’activitat dels quals es trobe situada en el terme municipal de Monòver, en el moment de la convocatòria de les presents ajudes.
– Estar donat d’alta en el règim especial de treballadors autònoms o en el qual corresponga en cas de societats.
– Estar al corrent de les seues obligacions tributàries amb l’Ajuntament de Monòver i amb la Seguretat Social; hi hauran d’aportar les certificacions corresponents dels citats organismes.
– No tenir cap deute pendent amb l’Ajuntament de Monòver.

– Tenir concedides totes les llicències o autoritzacions municipals pertinents o, si és neccessari, haver presentat, degudament emplenada, la declaració responsable o comunicació prèvia que habilite a l’exercici de l’activitat corresponent.
– Sotmetre’s a les actuacions de comprovació per part de l’òrgan instructor de l’Ajuntament de Monòver, i aportar tota la informació que li siga requerida per al compliment d’aquestes ajudes.
– No incórrer en cap de les causes d’exclusió o incompatibilitat especificades en l’article 6 d’aquesta convocatòria.
– No haver estat declarat culpables en cap de les circumstàncies que impedeixen obtenir la condició de persona beneficiària assenyalades en l’art. 13 de la Llei General de Subvencions.
– Es concedirà una subvenció per sol·licitant.
– Que l’activitat que desenvolupe no tinga caràcter discriminatori ni vulnere drets i llibertats fonamentals.

A cada beneficiari se li podrà subvencionar un màxim de 400 euros i només podrà concedir-se una ajuda per beneficiari i any. Per la seua banda, les sol·licituds seran ateses seguint l’ordre de presentació i fins a esgotar la quantitat total consignada de 4.000 euros.

Les persones interessades hauran de presentar la sol·licitud en un imprès normalitzat a l’Ajuntament de Monòver. El termini de sol·licitud serà a partir de demà, 20 de novembre, i fins al dia 7 de desembre. Tota la informació es publicarà al web municipal (www.monovar.es).

Els sol·licitant haurà de presentar la següent documentació:
– Documentació identificativa.
– Diverses declaracions responsables.
– El model de domiciliació bancària
– Declaració d’Alta en el Cens d’Obligats Tributaris.
– Certificació acreditativa que el sol·licitant es troba al corrent de les seues obligacions tributàries.
– No tenir deutes pendents amb l’Ajuntament.
– Pressupost de l’activitat subvencionable.
– Un exemplar de la publicitat, de la documentació administrativa o del material d’embalatge objecte de subvenció…

Aquestes ajudes, segons s’informa a la convocatòria, “s’atorgaran a través de convocatòria oberta, mitjançant el sistema de concurrència competitiva”. Finalitzat el termini de presentació de sol·licituds s’ordenaran les sol·licituds en funció de l’ordre d’entrada i atenent als requisits.


245