Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Cocentaina

L’Ajuntament de Cocentaina obri el Servei d’Atenció al Consumidor

El nou Servei d’Atenció al Consumidor (SAC) naix amb l’objectiu d’assessorar a la població contestana sobre temes de consum motivats per queixes sobre una mala prestació d’un servei per part d’una empresa privada.

El SAC apareix per tal de substituir a l’Oficina Municipal del Consumidor (OMIC) que fins fa un temps estava instal·lada a les oficines municipals, però que per tractar-se de competències administratives alienes al propi consistori es va haver de retirar.

No obstant això, després de sospesar totes les possibles solucions per a recuperar aquest servei, s’ha optat perquè el departament de Promoció Econòmica, el qual gestiona temes i àrees relacionades amb les competències de consum, siga l’encarregat de portar a terme aquest servei.

Paqui Ruiz, regidora de Comerç, valorava positivament la proposta i manifestava que «es tracta d’una solució molt positiva i productiva per als consumidors de la localitat, en la qual s’ha estat treballant des del primer moment que es va deixar de prestar el servei».

El servei comptarà amb l’atenció als consumidors de la localitat els dimarts de cada setmana, de les 9:00 a les 14:00 hores al departament de Promoció Econòmica, ubicat al carrer de Sant Cristòfol, 6-8 (Oficina Tècnica – 1a planta). Per tal d’accedir al servei s’haurà de sol·licitar cita prèvia en el SIC.

En definitiva, s’ha aconseguit recuperar aquest servei amb el qual s’atendran les consultes dels consumidors que presenten qualsevol cas de necessitat d’arbitratge de consum, tramitant la queixa corresponent a través dels canals oficials de la Generalitat Valenciana. Per últim, cal recordar que, a banda de l’atenció personalitzada, també es pot realitzar qualsevol altra consulta a través del telèfon 965590051, extensió 264 o via mail consum@cocentaina.org


240