Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Biar

Actes festers dia 12 de maig: Missa Major, Mogudes, Guerrilla, Ambaixada del Cristià al Moro, comiat La Mahoma i Processó

A les 8:15 h, volteig general de campanes i DIANA per part de les Bandes de Música oficials de cadascuna de les comparses.

A les 9:00 h, Missa del Bàndol Cristiano, mentre en la Plaça de la Constitució es realitza el simulacre de la Guanyada del Castell per part del Bàndol Moro. Seguidament,
Missa del Bàndol Moro, mentre en l’exterior, el Bàndol Cristià realitza la Guanyada del Castell.

A les 11:30 h, solemne MISSA MAJOR presidida pel Rve. Sr. Felipe Martínez López. La part musical serà a càrrec de Grup de Cantors d’Alcoi.

 

 

 

Finalitzada la MISSA MAJOR, al voltant de les 13,00 h, donarà començament la desfilada de LES MOGUDES en la Plaça de la Constitució, en el ordre: Soc. Unió Musical Biarense, Blanquets, Blavets, Estudiants, Maseros, Moros Nous, Moros Tariks, i Moros Vells.

 

 

 

 

A les 17:00 h, LLAMADA per a la guerrilla.

A les 18:00 h, estaran totes les Comparses en el seu lloc corresponent a la Serreta de Sant Nicolau, per a donar començament a l’acte de la GUERRILLA, finalitzant la
mateixa en la Plaça d’Espanya.

A continuació, desfilaran les Comparses fins a la Pla­ ça de la Constitució i tindrà lloc l’AMBAIXADA del Cristià al Moro.

 

 

Finalitzada aquesta, es donarà el comiat a l’efígie de la Mahoma acompanyada per les esquadres oficials del Bàndol Moro amb les seues respectives bandes de música, fins al final del carrer Torreta, fent-se càrrec de la mateixa les Autoritats i Junta Central de Fiestas de Villena.

 

 

Seguidament, solemne Processó amb la imatge de La nostra Senyora de Gràcia pel recorregut de costum.

 

 

 

Iniciant-se amb l’ordre: Moros Vells, Moros Tariks, Moros Nous, Estudiants, Maseros, Blanquets i Blavets.


249