Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi

L’alumnat del CEIP L’Horta Major d’Alcoi visita l’exposició de ‘Construeix Valors’

Els xiquets i xiquetes de cinqué de primària del col·legi L’Horta Major d’Alcoi han realitzat una excursió a l’exposició de maquetes del projecte ‘Construeix Valors’ de la ONGD Medicusmundi Mediterrània en la planta d’oci del centre comercial Alzamora de la localitat.

“L’excursió a l’exposició és l’última part del projecte amb el centre educatiu. Així, després de les quatre sessions a l’aula, l’alumnat té ara l’oportunitat de veure el resultat final i, a més, conéixer els treballs fets pels xiquets i xiquetes de l’altre col·legi participant, El Romeral” indica la monitora del projecte, Tamara Mroue.

L’exposició recull les diferents fases del cicle productiu de la roba, els aparells electrònics i l’alimentació, així com compta amb una paret de solucions basades en els Objectius del Desenvolupament Sostenible (ODS) als diferents problemes i desigualtats sorgits en cadascun. “Volem que vegen que, gràcies al seu treball, la ciutadania d’Alcoi també pot aprendre i conscienciar-se” ressalta Mroue, qui afig que “el projecte es basa en la metodologia aprenentatge-servei, per la qual cosa és essencial que l’alumnat veja i conega la repercussió que té tot el treball que han fet i que aquest arriba a la comunitat”.

Com a fi de les sessions amb ‘Construeix Valors’, els i les menors han rebut un diploma.

L’exposició romandrà oberta al públic fins al 26 de febrer.

El projecte ‘Construeix Valors’ és finançat per la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana.


238