Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Cocentaina

Obertes les inscripcions per als càrrecs de Mossén, Comtes i Suplicant en les Festes de la Mareta

La Pia Unió Mare de Déu del Miracle ha obert les inscripcions per a l’elecció de comtes, mossén i suplicant per a les pròximes festes de la Mare de Déu del Miracle, patrona de la localitat, en l’any 2024.

Tots els xiquets que aquest mateix any estan cursan segon i tercer de primària del municipi poden optar als distints papers de comtes i mossén. En canvi, la persona encarregada de recitar la súplicaha de ser major d’edat.

La tradició celebrada cada any representa, amb la figura de tres xiquets, als comtes i mossén que el 19 d’abril de 1520 van ser testimonis del Miracle de les 27 llàgrimes plorades per la Verge.

Les inscripcions s’han repartit pels diferents col·legis de Cocentaina, però també hi ha alguns exemplars en la sagristia per a tots aquells joves que no estudien en el municipi. L’elecció dels càrrecs infantils es farà el dia 21 d’abril, dia de l’ofrena infantil en la mateixa Església de Santa Maria.

TTambé està oberta la inscripció per a poder declamar la súplica, el poema de Francisco Maíquez i Canet que cada 19 d’abril es recita abans de l’ofrena floral. En aquest cas, els fulls d’inscripció es troben a les sagristies de les parròquies contestanes. L’elecció de la veu que recitarà la súplica serà el segon dia del tridu, 20 d’abril, una vegada elegits els majorals després de la missa. La data final d’inscripció eserà fins el proper 31 de març.


241