Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Actualitat Cocentaina

Llum verda a la celebració de la Fira de Tots Sants 2021 en format presenciaI i adaptada a dos caps de setmana

La Fira de Tots Sants de Cocentaina tornarà als carrers de la població en aquesta 675 edició del certamen, encara que encara amb alguns condicionants, amb l’objectiu de minimitzar l’impacte de la Covid-19 durant la celebració de la mostra.

Tal com ha explicat l’alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa, «el format plantejat per l’Ajuntament de Cocentaina i que compta amb el vistiplau de la Conselleria de Sanitat, proposa la celebració dividida en dos caps de setmana consecutius; el primer, el tradicional de Tots Sants, 29, 30, 31 d’octubre i 1 de novembre i el següent, 5, 6 i 7 de novembre. Serà el primer esdeveniment de gran format, després de les Falles, que es celebre a la Comunitat Valenciana i la primera gran fira al carrer en Espanya des de l’aparició de la Covid-19. A més, les mesures de seguretat i prevenció implantades serviran de guia per a l’organització d’activitats de similars característiques».

L’alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa, i la regidora de Fira, Eugenia Miguel, van mantenir recentment una reunió de treball amb la consellera de Sanitat, Ana Barceló, i la secretària autonòmica de Salut Pública i Sistema Sanitari Públic, Isaura Navarro, per a valorar el plantejament de la celebració presencial de la Fira per a 2021. Sanitat va manifestar, després de conèixer els detalls, que «en les condicions sanitàries actuals (setembre) aquest tipus d’esdeveniments sí que es pot realitzar. Hauria d’arribar una nova onada de contagis, amb una soca diferent perquè el format platejat no fos viable». La consellera de Sanitat també va donar l’enhorabona pel programa tan cuidat i estudiat que li van presentar les edils contestanes i va comentar que «aquest tipus d’organització ha de servir d’exemple per a tots els esdeveniments de la Comunitat Valenciana».

Entre les novetats més destacades per a 2021 hi ha les següents: es redueix el nombre d’expositors a 235 cada setmana, com també la superfície comercial de l’esdeveniment, a poc més de 50.000 metres quadrats cada cap de setmana, s’amplia la distància entre expositors i els metres disponibles per a cadascun. No hi haurà espectacles als carrers, encara que sí que s’han programat actuacions en recintes tancats, amb aforament controlat i prèvia reserva d’entrades (gratuïtes).

Segons ha destacat la regidora de Fira, Eugenia Miguel, «l’organització de la Fira de Cocentaina porta treballant en aquest nou format diversos mesos, prevalent en tot moment la seguretat dels participants i respectant totes les mesures de seguretat i prevenció per a oferir un esdeveniment amb tot l’atractiu d’edicions passades, encara que segur. No ha estat fàcil, però confiem que a poc a poc puguem tornar a viure una Fira el més semblant possible a la que coneixíem abans de la pandèmia».

Durant el I Congrés Xarxa Comercial Fira de Tots Sants que es celebra aquests dies a Cocentaina, s’ha treballat amb tots els expositors participants en l’esdeveniment l’adaptació de les condicions de participació en aquest 2021, els canvis previstos en el format d’exposició i la reestructuració d’algunes ubicacions.

Així mateix, se’ls ha explicat el recorregut circular que s’ha dissenyat per a ordenar el fluxos de visitants, l’estructura dels sectors d’exposició per zones, les àrees previstes d’amortització i baixa densitat entre sectors, la inclusió de protocol Covid en totes les activitats i els punts d’informació Covid presents en les zones de serveis.

Enguany, que recordem que se celebra la 675 edició de la Fira de Cocentaina, no es permetran les actuacions ni espectacles al carrer com les que es programaven en les diferents àrees temàtiques i l’Espai «Fira i Festa» o de «Sol a Sol». Sí que es realitzaran, no obstant això, espectacles en recintes tancats com ara el Palau Comtal, on es pot controlar l’aforament.


Notícies relacionades:

No hi han notícies relacionades.

279