Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi

Alcoi sol·licita a l’IVACE inversions per valor de 727.000 euros als polígons industrials

 

La regidora d’Indústria, Elisa Guillem, es va reunir amb els empresaris dels polígons per consensuar les actuacions a realitzar. Per exemple, s’actuarà en l’accés al Polígon Santiago Payà i altra de les obres consisteix en la millora del clavegueram al Castellar, per solucionar els problemes d’olors que ha patit el veïnat. 

Aquesta setmana l’Ajuntament d’Alcoi ha sol·licitat les ajudes de l’IVACE per realitzar millores als polígons industrials de la ciutat. Segons ha destacat Elisa Guillem, regidora d’Indústria, «les actuacions demanades sorgeixen del diàleg amb els empresaris dels diferents polígons alcoians, i són un pas més en la modernització de les nostres àrees industrials».

 

 

Guillem ha comentat que enguany el pressupost de Generalitat per a aquestes ajudes ha patit una retallada d’un 20%, però que des de la regidoria han apostat «per seguir treballant a favor dels polígons d’Alcoi». El valor total de la inversió és de vora 1,2 milions d’euros, dels quals 727.000 euros provindrien de les subvencions sol·licitades. A més, l’Ajuntament aportaria uns 460.000 euros, en actuacions que beneficien a totes les àrees industrials de la ciutat.

Algunes intervencions destacades són la millora del clavegueram al polígon El Castellar, una obra que «busca solucionar els problemes d’olors que ha patit el veïnat del barri de Batoi». Al mateix polígon també es pretén instal·lar una pèrgola fotovoltaica, una mesura «a favor de la transició energètica i l’energia verda». En total, a aquesta zona s’han demanat 95.900 euros en ajudes.

Altra de les intervencions destacades és al Polígon Santiago Payà, on s’actuarà per estabilitzar el vessant i es treballarà en el nou vial d’accés, que, com afirma Guillem, «és una necessitat importantíssima per als empresaris de la zona».  En aquest cas se sol·liciten fins a 132.000 euros i el valor total de les primeres actuacions necessàries a la zona seria de 208.000 euros.

A Cotes Altes la principal actuació està relacionada amb la millora del Camí Talecons mitjançant la creació d’un itinerari de vianants accessible i amb el reforç de la calçada. Les ajudes sol·licitades per al conjunt d’obres a aquesta àrea són d’uns 104.000 euros. A Cotes Baixes les ajudes sol·licitades arriben als 263.000 euros, una xifra major per tractar-se d’una EGM. Les possibles intervencions inclouen, entre d’altres, continuar amb el soterrament de cablejats mitjançant galeries, una mesura que havien sol·licitat els industrials de la zona i que està valorada en uns 100.000 euros. Pel que fa a La Beniata, se sol·liciten 132.000 euros per millorar la xarxa telefònica i de fibra i per a la connexió del Carrer Alacant i Carrer Filà Verds.

En conjunt, Elisa Guillem, ha destacat la importància d’aquestes ajudes, que han permés només en 2023 una inversió als polígons alcoians de 2,1 milions euros. Per això, ha reiterat la seua «decepció» amb la retallada d’un 20% per part de la Generalitat, però ha posat en valor la feina de la regidoria per aprofitar al màxim les inversions que puguen arribar a la ciutat.

 

 

 


238