Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi

L’Ajuntament d’Alcoi incrementa la Col·lecció d’Art Municipal amb importants donacions

Informació de l’Ajuntament d’Alcoi:

En primer lloc cal destacar un mosaic de Gastón Castelló cedit per ‘La Casa de Alcoy’ d’Alacant. El mosaic representa una mostra rellevant de l’artista alacantí i en referència a la ciutat d’Alcoi, ja que es tracta d’un mosaic sobre tres taulers de contraxapat que formen una composició en tres escenes al·lusives a la ciutat alcoiana: -d’esquerra a dreta- es representa la indústria i la confecció tèxtil, base econòmica del creixement de la ciutat; a Sant Jordi, patró de les festes alcoianes; i tres figures vestides amb vestimenta típica de les festes de ‘moros i cristians’. El donant ha estimat la valoració econòmica del mosaic en 3.600 euros.

Aquest mosaic presidia la seu d’aquesta entitat als anys huitanta. En els darrers temps havien reduït la seua activitat i les persones que formen part de la mateixa van decidir que el millor era cedir-la a la Col·lecció d’Art d’Alcoi perquè tota la ciutadania pogués gaudir d’ella. L’Ajuntament ja ha despenjat l’obra i ha procedit a la seua restauració i col·locació d’un bastidor fixe. En aquests moments està estudiant la ubicació d’aquest mosaic.

Així mateix, una vegada ha acabat l’exposició, els hereus de Miguel Oriola Soler han donat a la Col·lecció municipal d’Art l’obra titulada Retrat de 1984 de per a la seua reproducció en format llenç PhotoArt Pro Canvas de Canson Infinity de 395 de 105×105 cm. El valor econòmic estimat de l’obra és de 500 euros.

Finalment és importat destacar que dins de les donacions de l’Art de la Capitalitat, dues obres més s’han incorporat a la Col·lecció d’Art d’Alcoi, en concret es tracta de l’obra ‘Desechados’ de Miriam Barea Sanchis i ‘Cosido 1’ de Mónica Jover Calvo.

«Continuem fent gran la Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi amb obres de gran valor com el mosaic de Gastón Castelló o la de Miguel Oriola, de qui fins al moment no en tenim cap. A més de seguir amb els autors de l’Art de la Capitalitat. Treballem per seguir augmentant la Col·lecció d’Art i per posar-la a l’abast de tota la ciutadania, perquè som conscients de la importància de l’art i la cultura com a desenvolupament de la societat i continuarem treballant per al seu enriquiment», ha conclòs el regidor de Cultura, Raül Llopis.


Notícies relacionades:

283