Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Beniarrés

Toni Espinar, passió, art i vida al mural “Tot un poble en moviment” a Beniarrés

Toni Espinar

Les nostres comarques ens brinden l’oportunitat de poder descobrir cada dia nous llocs. Ciutats sorprenents, pobles acollidors o paisatges extraordinaris capaços de detindre el temps i de fer-nos sentir bé. Hui viatjarem fins a la comarca del Comtat, concretament fins a Beniarrés.

Beniarrés és un poble del nord de la província d’Alacant. Banyat per les aigües del riu Serpis, aquest municipi compta amb un gran patrimoni històric i cultural. El seu origen musulmà impregna l’essència dels seus carrers i l’amabilitat de les seues gents farà que et sentes a casa.

La naturalesa de Beniarrés t’enamorarà des del primer moment. I així ho ha volgut plasmar l’artista Jose Antonio Espinar, Toni Espinar. Fill, nét i besnét de pintors, Toni Espinar va formar-se a l’Acadèmia de Sant Carles de València i comença a realitzar els seus primers murals el 1988. La seua obra té un fort enfocament de crítica social, amb referències a la tradició local, la cultura popular i revisitacions d’obres d’art.

La seua obra recorre tot el món i ompli els espais de ciutats pròximes com Muro, Alcoi, Cocentaina, Alzira, Xàtiva, València, etc. Hui se n’hem vingut fins a Beniarrés per a conèixer una de les últimes propostes que està elaborant.

Parlarem amb el muralista sobre aquest nou projecte “Tot un poble en moviment” i amb l’alcalde de la localitat Miquel Sanchis Jordà. Amb els dos descobrirem les peculiaritats d’aquest mural i la seua importància per a Beniarrés.

Ens acompanyeu?


Notícies relacionades:

No hi han notícies relacionades.

278