Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Cocentaina

Escola gratuïta per a xiquetes i xiquets de 2-3 anys en l’Escola Municipal Sant Hipòlit de Cocentaina

Escola gratuïta per a xiquetes i xiquets de 2-3 anys en l’Escola Municipal Sant Hipòlit de Cocentaina

El Secretari Autonòmic d’Educació, Miquel Soler, la descrivia com «un anunci potent» que complix així amb un dels compromisos que el President, Ximo Puig, feia a l’inici de la seua legislatura.
Amb aquesta mesura 59 escoles infantils municipals de la província d’Alacant es veuran beneficiades i, d’entre aquestes, l’escola Sant Hipòlit de Cocentaina que oferirà 40 places gratuïtes per als més menuts del poble.
«L’objectiu és fer de l’aprenentatge un dret universal accessible per a totes les persones, independentment dels seus ingressos, d’aquesta forma s’avança en la possibilitat que els nostres xiquets i xiquetes tinguen dret a jugar, aprendre i ser feliços de forma gratuïta en l’escola municipal de Cocentaina» manifestava la regidora d’Educació, Mireia Estepa.
El termini per a fer la preinscripció a l’escoleta Sant Hipòlit acabarà el 24 de maig i el 4 de juny es publicaran les llistes provisionals d’admesos, després d’haver aplicat els criteris d’admissió i puntuació marcats per Conselleria.
Pel que fa a l’escolarització dels xiquets/es d’1 any l’Ajuntament està treballant en unes noves taxes més justes amb el nivell econòmic de les famílies. Fins a aquest moment totes pagaven 100€ mensuals, independentment dels seus ingressos. Amb aquestes noves taxes el preu serà de 50€ com a mínim i 190€ com a màxim, se’ls descomptarà el Bo Infantil que oferix Conselleria i que l’any passat donava com a màxim 140€ i com a mínim 70€ per mes i alumne/a. La regidora d’Educació explica que «amb aquests nous preus pretenem que cada família pague d’acord amb els diners que té, buscant un sistema econòmic més just. Poques o cap família arribarà a pagar els 190€, ja que el Bo Infantil beneficia al 90% de les rendes de les famílies que tenim a l’escola. Era necessari actualitzar els preus i adaptar-los a l’economia de les famílies: a menys ingressos, menys taxa.
L’Ajuntament, per la seua part, seguirà fent un esforç econòmic per cobrir el servei de l’escoleta infantil, ja que és totalment deficitària i els costos de personal, manteniment de les instal·lacions i dotació d’equipament estan molt per damunt del cost que paguen les famílies. «Entenem que l’important és oferir una escola infantil a un preu just i assequible per a l’economia familiar i amb aquesta reforma garantim que les famílies paguen d’acord amb els diners que tenen» conclou la senyora Estepa.


Notícies relacionades:

No hi han notícies relacionades.

277