Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Cocentaina

Les obres per a la millora de l’accessibilitat del col•legi Real Blanc començaran abans que acabe l’estiu

Les obres per a la millora de l'accessibilitat del col•legi Real Blanc començaran abans que acabe l’estiu

L’Ajuntament de Cocentaina ha rebut la resposta definitiva per part de la Conselleria d’Educació: els tràmits per a acollir-se al Pla Edificant s’han acomplit amb èxit i el consistori pot iniciar de forma imminent la licitació de les obres per a la millora en l’accessibilitat del CEIP Real Blanc. Aquesta resposta per part de l’ens autonòmic va arribar només 6 dies després que el Plenari Municipal votara a favor, i per unanimitat, la delegació provisional de competències per a fer-se càrrec del projecte de millora del Real Blanc, valorat en 52.391,72 euros. Mireia Estepa, alcaldessa de Cocentaina, ha manifestat la seua alegria i satisfacció per aquest últim tràmit: “Especialment per la rapidesa que s’ha donat Conselleria i que esperem que s’aplique també per a la resta de peticions que hem fet a Edificant. És una obra molt important per a garantir l’accés a l’escola pública del Real Blanc i amb aquestes millores disposarem d’un centre totalment adaptat, lliure de les barreres arquitectòniques que dificultaven l’accés a la primera planta de l’edifici”.

Les obres per a la construcció d’una nova porta d’accés al centre i la instal•lació d’un ascensor, està previst que s’allarguen al voltant dels 3 o 4 mesos. “No obstant això” avança l’alcaldessa i regidora d’Educació Mireia Estepa, “ja es van preveure elements de minoració del soroll per a no causar excessives molèsties durant les classes. A més, la voluntat de l’Ajuntament és que el gros de l’obra puga fer-se durant el mes d’agost, deixant els altres dos mesos a qüestions d’instal•lacions”.

Des de l’Ajuntament ja han iniciat l’expedient per a fer la licitació de les obres i els departaments de Contractació i d’Obres i Serveis treballen centrats en aquest important projecte. “Ens vam comprometre a què els projectes del Pla Edificant del Real Blanc i el Bosco serien prioritaris per a Cocentaina i així està sent”, concloïa Estepa.


Notícies relacionades:

No hi han notícies relacionades.

278