Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Muro d´Alcoi

Muro licita un nou contracte per a millorar i ampliar la il·luminació pública i els semàfors del municipi

L’Ajuntament de Muro ha aprovat per unanimitat en l’última sessió plenària, el contracte mixt de subministrament, obres i serveis energètics i manteniment d’enllumenat públic exterior i semàfors del municipi. D’aquesta manera, el consistori iniciarà els tràmits administratius per a poder licitar aquest contracte i dur a terme el projecte que es descriu en el plec de condicions. Aquest ascendeix a 313.204,77 euros, import que suposa una rebaixa inicial de 30.000 euros respecte al contracte actual.

El projecte inclou millores i ampliació d’il·luminació en diferents zones del municipi com els camins del Pinaret, L’Alquerieta i el Vell de Benimarfull-EDAR, així com en els edificis públics de l’Ajuntament i el Centre Social Matzem. Entre les millores del servei s’ha tingut en compte l’estalvi energètic, per la qual cosa tota la renovació d’instal·lacions d’enllumenat públic es realitzaran mitjançant tecnologia LED amb la finalitat de reduir el consum energètic però també per a reduir les emissions de gasos efecte d’hivernacle.

L’alcalde de Muro, Vicent Molina ha destacat que “s’inclouen d’una banda inversions per a optimitzar la despesa energètica i per un altra per a ampliar i millorar la il·luminació, no sols en el nucli urbà sinó en camins de la zona de l’extraradi.” Ha puntualitzat que “el contracte actual suposa una despesa de 313.000 euros, un preu d’eixida que ja suposa un avantatge econòmic que esperem que millore a la baixa quan s’adjudique. És un aspecte que puntua dins del procés; també es tindrà en compte les propostes de millora que plantegen les empreses que es presenten, nosaltres ja hem plantejat algunes però estem oberts al fet que els professionals d’aquest camp reflectisquen unes altres”.

El procés administratiu es prolongarà un parell de mesos, per la qual cosa s’espera que a octubre puga estar adjudicat.

Canvis en el govern municipal

Durant la sessió plenària, la fins ara edil del Cultura, Educació, Tradicions, i Política Lingüística, Elia Calbo (PSOE) ha fet entrega de l’acta de regidora. Durant el seu discurs d’acomiadament, ha agraït als seus companys i als veïns del municipi “l’oportunitat que m’han donat al llarg d’aquest any en el càrrec, per a poder treballar per millorar el municipi. Ha sigut una experiència enriquidora que m’ha permès créixer tant a nivell personal com professional, i per això, estic profundament agraïda“.

Respecte als motius, ha explicat que “després d’una reflexió profunda i considerant les meues circumstàncies personals i professionals actuals, he arribat a la conclusió que és el moment adequat per fer un pas enrere i deixar el meu càrrec com a regidora. Aquesta no ha sigut una decisió fàcil, però crec fermament que és el millor per a mi i per al poble de Muro. Perquè els nostres veïns i veïnes es mereixen una atenció plena, que crec que si haguera seguit amb tot el que implica la meua feina i aquest càrrec, no podria haver-los-la donat”.

En el pròxim ple ordinari prendrà possessió com a nou regidor, Fernando Picó Gosálbez, llicenciat  en Història de l’Art amb Màster en Patrimoni Cultural i Educació Secundària i que a partir d’ara gestionarà les àrees d’Elia Calbo.


202