Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Onil

La festa d’Onil arranca amb l’arribada de la Mare de Déu de la Salut

Onil reviu de nou les seues festes de Moros i Cristians en honor a la Mare de Déu de la Salut. El so de les campanes, l’alegria de la música al carrers, la il·lusió compartida d’un poble que encen centenars de fogueres per anunciar l’arribada de la Mare de Déu i l’inici de les seues festes.  

I amb el so, la llum i l’olor dels coets, arriba el Dia de la Mare de Déu de la Salut. Campanes, música, trons i banderes preparades per a rebre, amb goig, l’arribada de “la Moreneta de les Eres”. I totes i tots entonarem a una sola veu “Salus Infirmorum. Ora pro nobis”, mentre la patrona d’Onil fa entrada a la Vila i passeja pels seus carrers, coberta pel palis i envoltada de centenars d’Al·leluies que volen des del cel, esperant eixos trons d’arcabusseria que anuncien la seua arribada a l’església.

 

Amb aquest programa els portarem l’olor de la pólvora, dels ciris, de les flors fins a les seues cases per a tornar a reviure aquestos moments esperats. 

 

Des d’Intercomarcal Televisió acompanyem al poble d’Onil i en la celebració de les seues festes de Moros i Cristians 2022, perquè sentim la festa i volem fer-la arribar a cada casa, perquè aquestos dies siguen inoblidables per a tots i totes.

1 comment

fgddf987gh3984t abril 23, 2022 at 10:29 pm

¡¡ Se acercan las de Biar !! . Felices Fiestas a toda la comarca.

Contestar

Notícies relacionades:

1076