Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
UA

La UA aconsegueix de nou el Segell d’Excel·lència en Recursos Humans d’Investigació atorgat per la Comissió Europea

Informació de la Universitat d’Alacant:

La Universitat d’Alacant (UA) ha finalitzat amb èxit la fase d’implementació del primer pla d’acció del Segell d’Excel·lència en Recursos Humans d’Investigació (HRS4R). Aquesta acreditació, atorgada per la Comissió Europea distingeix de manera oficial l’esforç de la UA a la hora d’adoptar una de sèrie de bones pràctiques en matèria de contractació d’investigadors i el foment de la carrera investigadora, juntament amb la promoció d’un ambient de treball estimulant.

El panell d’avaluadors ha conclòs que l’execució de les activitats proposades per la UA s’han dut a terme de manera robusta i sistemàtica. La Universitat d’Alacant va aconseguir el segell HRS4R al maig del 2020 i durant aquests dos anys d’implementació ha dut a terme diverses activitats relatives als quatre pilars d’HRS4R: els aspectes ètics i professionals de la investigació, i també la selecció i la contractació, condicions de treball i formació i desenvolupament professional.

 

Segell HRS4R

La Comissió Europea atorga el Segell HRS4R a les institucions que fan un esforç de millora contínua cap al compliment dels principis establits per «La Carta Europea dels Investigadors» i «El Codi de Conducta per a la Contractació d’Investigadors». L’objectiu principal és garantir un marc adequat per als investigadors i contribuir a la millora del prestigi i l’atractiu de la carrera d’investigació dins de l’Espai Europeu d’Investigació i fomentar accions cap a la promoció i la millora de la contractació, les condicions de treball i la carrera investigadora.

Aquesta iniciativa, impulsada pel Vicerectorat d’Investigació de la UA, i amb el suport i col·laboració dels vicerectorats competents en les diferents accions i els respectius serveis i unitats, està integrada en el Pla Estratègic de la UA 2022-2024. En l’eix II, dedicat a la investigació es detalla«…es pretén intensificar el caràcter investigador de la Universitat que estimula el desenvolupament de l’activitat investigadora desenvolupada i dona suport a la difusió dels resultats aconseguits en termes de producció científica, impulsa la captació de finançament competitiu i procura l’atracció i la retenció de talent investigador».

La UA s’enfronta ara a una nova fase d’implementació on continuarà donant suport als valors i bones pràctiques d’HRS4R i executarà un nou pla d’acció al llarg de els pròxims 36 mesos.

«Tenim per davant tres anys d’implementació del nou pla d’activitats en el qual ens hem involucrat totalment a nivell institucional amb l’objectiu de fer costat als investigadors i les investigadores de la Universitat d’Alacant perquè desenvolupen la seua activitat d’excel·lència en el millor entorn i condicions de treball» destaca el vicerector d’Investigació Juan Mora. A més, subratlla, «és important establir sinergies amb tota la comunitat universitària per a la implementació de les accions previstes. Només amb la col·laboració activa de tota la institució serà possible assegurar l’èxit del projecte i obtenir resultats rellevants i sòlids que, sens dubte, redundaran en l’excel·lència de la investigació desenvolupada a la Universitat d’Alacant ».

 


Notícies relacionades:

288