Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Monòver

Parlem amb Alejandro García, alcalde de Monòver, sobre diversos temes d’àmbit municipal

Un any més l’’Ajuntament de Monòver ha signat els convenis amb les associacions i entitats sense ànim de lucre, l’activitat dels quals repercuteix en el Benestar Social de tota la població monovera.

 

 

 

 

Aquestes entitats es coordinen amb l’Àrea de Benestar Social i Sanitat de l’Ajuntament per tal de dur a terme activitats i programes socials municipals, així com en l’atenció de persones i situacions de vulnerabilitat que poden patir alguns ciutadans/es que resideixen a la ciutat.

Per altra banda,al mes de gener es va inaugurar el nou Taller d’Ocupació, anomenat “Monóvar Emplea VII”, el qual tindrà una durada d’un any. Aquest projecte compta amb un pressupost de 251.354,40 euros, subvencionat per la Direcció General d’Ocupació i Formació. La concessió d’aquesta ajuda es va comunicar mitjançant registre d’entrada a l’Ajuntament de Monòver el passat 5 de setembre de 2022.

Pel que fa a la millora de la sostenibilitat dels edificis públics i les vivendes particulars,des del Consistori es va encarregar fa unes setmanes els estudis tècnics sobre el potencial fotovoltaic de tota la ciutat -tenint en compte tots els edificis i immobles de la localitat, de manera individual i sectoritzada, per barris i àrees productives-, per a poder detectar i prioritzar les accions més eficients i sostenibles.

En cada cas, es definiran indicadors com la capacitat de generació real, la inversió requerida, els estalvis estimats, el període d’amortització i impactes en termes mediambientals.

Després de conèixer el potencial de totes les teulades de Monòver, “se centrarà l’objectiu a definir un pla d’instal·lacions fotovoltaiques en els seus edificis públics, per a l’autoproveïment energètic de tots els seus consums públics maximitzant l’estalvi optimitzant la inversió inicial”, com indiquen des de l’empresa. Amb aquest moviment, “se cerca també dimensionar la primera Comunitat Energètica Local definint les millors ubicacions per potencial de generació i cobertura, inversió i retorns”.


240