Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Agost Alqueria d'Asnar, l' Aspe Banyeres Beneixama Beniarrés Biar Canyada Castalla Elda Generalitat Valenciana Ibi L´Orxa Monforte del Cid Monòver Muro d´Alcoi Onil Salinas Sax Villena Xixona

Balances del año 2023 / Balanços de l’any 2023

En 2023, desde Intercomarcal Tv hemos querido aproximar a nuestros espectadores y espectadoras la voz de alcaldes y alcaldesas, y autoridades provinciales y autonómicas. Para nosotros es importante hacerles llegar toda la actualidad política y municipal de nuestros pueblos en primera persona. Por esta razón y para continuar manteniendo este espíritu informativo y de proximidad, hemos preparado estos balances del 2023. ¡Feliz Año Nuevo!

Al 2023 des d’Intercomarcal Tv hem volgut aproximar als nostres espectadors i espectadores la veu d’alcaldes i alcaldesses, i autoritats provincials i autonòmiques. Per a nosaltres és important fer-los arribar tota l’actualitat política i municipal dels nostres pobles en primera persona. Per aquesta raó i per continuar mantenint aquest esperit informatiu i de proximitat hem preparat aquest balanç del 2023. Bon any nou!

valencia.

 

 

En el seu primer discurs de Cap d’Any, pronunciat al castell de Santa Bàrbara d’Alacant, Carlos Mazón ha subratllat que l’actual conjuntura exigix “serenitat i dedicació”, situar-se i romandre “al costat de la generositat” i no al costat de la perspectiva “unilateral i egoista”.

 

El alcalde de Agost, Juan José Castelló nos ha ofrecido un análisis detallado de su gestión en el 2023. Además de esbozarnos cómo va  ser este nuevo año que en breve comienza. Además Castelló nos habló de su reciente nombramiento como presidente del Consorcio Terra así como su apuesta por el camino del reciclaje tanto por el tema económico como ecológico.

 

El alcalde de l´Alquería de Asnar, César Palmer,  ha ofrecido  un detallado análisis sobre los logros y retos afrontados por la administración local en el transcurso del año, destacando las áreas clave que han marcado la agenda municipal.

Cesar Palmer ha destacado como han sido estos siete meses desde su toma posesión y cómo se encuentra el municipio en cuanto a empleo, infraestructuras e inversiones destacadas.

 

Antonio Puerto, alcalde de Aspe, hace un balance muy positivo del año 2023. Un año en el que se ha seguido apostando por las pequeños y medianos empresarios, así como por la implantación de grandes empresas en su suelo industrial. Asimismo, se apuesta por los servicios sociales y el bienestar de los vecinos y vecinas del municipio, por ejemplo, con la ampliación del parque de vivienda tanto para alquiler como, sobre todo, para compra. El alcalde destaca las importantes inversiones que se han realizado en el municipio, así como las que se llevarán a cabo en los primeros meses de 2024.

 

Josep Sempere, alcalde de Banyeres de Mariola, destaca diversos projectes de continuïtat com el Pla Edificant o l’adequació de l’antic Cinema Mariola com a sala multifuncional. Així com altres actuacions com és el cas de la rehabilitació de l’antiga discoteca com a nou Casal de la joventut o la millora de les instal·lacions poliesportives.

 

Vicente Ibáñez fa un balanç positiu de l’últim any en el municipi de Beneixama, sobretot tenint en compte que ha revalidat el títol com a Alcalde del municipi. Entre els projectes més importants de l’any, Ibáñez destaca la finalització de les obres del pavelló poliesportiu, el suport a la Fireta Gatronòmica i La Solana Trail, que cada any bat rècord de participació.

 

L’alcalde de Beniarrés, Francisco Sellés, ha visitat els nostres estudis per a explicar-nos quin ha sigut el balanç del municipi després de la seua incorporació al consistori en les passades eleccions. Assegura que han sigut uns mesos intensos de treball per al poble en els quals han continuat projectes oberts i han iniciat d’altres per al bon avanç de la localitat.

La seua intenció, en tot moment, ha és prosperar com a poble i obrir les portes als turistes per a arreplegar i engrandir el turisme d’interior oferint grans escapades i grans opcions gastronòmiques a tot aquell que vulga conèixer Beniarrés.

 

Mª Magdalena Martínez, alcaldessa de Biar, fa un balanç molt positiu de l’any 2023. Un any en què s’ha aconseguit finalitzar i inaugurar les obres de l’edifici d’infantil de l’escola Mare de Déu de Gràcia i el projecte de la nova residència per a persones majors, entre altres projectes.Martínez destaca el potencial turístic de la vila de Biar com a important enclavament de l’interior de la província d’Alacant, sense deixar de costat la importància dels sectors productius de la població.

 

Rafael Serrano, alcalde de la Canyada, destaca el complicat que ha sigut aquests mesos compaginar les seues funcions com a alcalde amb la seua carrera professional com a empresari. Pel que respecta a l’any 2024, Rafael Serrano assegura que es posaran en marxa diversos projectes i es continuarà donant suport a uns altres que ja es troben en desenvolupament en el municipi.

 

Jesús López Blanco, màxim representant de la localitat capital de la Foia de Castalla. Després de la seua entrada al consistori com a nou alcalde de Castalla, Jesús ens relata tot el treball realitzat durant aquests mesos. L’alcalde va compartir les fites més rellevants, des de projectes emblemàtics fins als desafiaments pendents, dibuixant un panorama detallat de la realitat local posant recalcament en totes aquelles coses que ara la nova corporació voldrà realitzar en els pròxims anys. Promeses, que confirmen, aconseguiran.

 

Rubén Alfaro, alcalde de Elda, hace un balance muy positivo del año 2023. Alfaro destaca que a lo largo de 2023 se han puesto en marcha programas de ayudas e incentivos que han beneficiado a autónomos, pymes y comercios, y los datos de empleo se han situado, no solo por debajo de los niveles previos a la pandemia, sino en niveles similares a los anteriores a la crisis de 2008. 

Asimismo, se ha conseguido continuar con la puesta a punto de la ciudad con las obras de remodelación de diversos parques y espacios públicos. 

 

Finalizando el 2023 es el momento perfecto para realizar una mirada crítica a este año. Es por ello por lo que el alcalde de Ibi, Sergio Carrasco visita nuestro nuevo plató para abordar los aspectos cruciales que definieron su administración estos últimos meses. 

Una situación crítica con la que se encontraron y que han tenido que lidiar durante estos días de mandato. Su repaso define una demostración de transparencia y claridad con la que han querido iniciar su camino en el Ayuntamiento para poder avanzar como municipio y ofrecer un futuro prometedor a este. Su idea es solucionar las deudas pendientes y empezar a emprender proyectos en el pueblo.

 

En esta ocasión el alcalde de Monforte del Cid, Juan José Hernández, ha visitado nuestros estudios para realizarnos el balance de 2023 desde su llegada al consistorio. Hace apenas siete meses, Juan José se convirtió en el alcalde más joven del Alto, Medio y Bajo Vinalopó.

Además el alcalde destacó la protección del territorio por el auge de las  fotovoltaicas, en qué punto se encuentran las Fiestas de Interés Turístico Autonómico entre otros temas de actualidad.

 

Lorenzo Amat és alcalde de Monòver des de les passades eleccions del mes de maig, encara que amb anterioritat ja formava part de l’Equip de Govern. Un dels projectes més emocionants de 2023 i que es farà efectiu durant el 2024 és que, Monòver, ostenta la Capitalitat Cultural Valenciana. A més, des de l’Ajuntament continuen apostant per la posada a punt del polígon industrial com a motor econòmic de la ciutat al costat del comerç local i el turisme.

 

Continuem amb aquesta parada obligatòria en l’actualitat municipal amb aquests balanços de gestió tan necessaris i ja, tradicionals, en Intercomarcal Televisió. En aquesta ocasió ens ha visitat Vicent Molina, alcalde de Muro en els nostres renovats estudis.

L’alcalde va detallar els avanços estratègics i les àrees prioritàries per al desenvolupament continu de la ciutat, revelant el full de ruta traçat per al futur immediat. A més de presentar-nos la situació en la qual es trobava en ajuntament a la seua arribada en les passades eleccions.

 

L’alcalde d’Onil, Jaume Berenguer ens ha oferit una anàlisi detallada de la seua gestió en el 2023. A més d’esbossar-nos com va ser aquest nou any que en breu comença. Detallant per organismes quals són les seues línies de treball per a continuar oferint un futur al municipi sempre mantenint la seua essència i arrels de cadascuna de les seues tradicions.

Esports, cultura, festes, tradicionals, infraestructures i activitats orientades a orientades a totes les edats, des dels més xicotets i joves fins als més majors del municipi. Totes les elles detalles en aquest programa de l’actualitat municipal amb aquests balanços de gestió tan necessaris.

 

Pau Pinar ha aconseguit repetir com a alcalde de L’Orxa després de les eleccions del passat 28 de maig. Pinar assegura estar il·lusionat per continuar treballant pel seu poble i portar avant projectes importants per a tots i totes. Entre els projectes es troba el centre per a persones majors, una cooperativa d’energia hidràulica i un gran pla que unirà a les províncies d’Alacant i València.

 

El alcalde de Salinas, Isidro Monzó ha destacado los momentos clave del 2023 en la ciudad

Con una mirada retrospectiva, el alcalde resumió los instantes más destacados del año, resaltando la importancia de cada logro y desafío para el progreso de la localidad. 

El máximo representante de la ciudad examinó los puntos culminantes del año, resaltando los progresos alcanzados y los aspectos en los que la ciudad aún necesita concentrar esfuerzos.

 

La alcaldesa de Sax, Laura Estevan ha detallado los momentos clave del 2023 en su localidad. 

Con una mirada retrospectiva, la alcaldesa resumió los instantes más destacados del año, resaltando la importancia de cada logro y desafío para el progreso de la localidad. Además, agradeció la confianza depositada en ella para continuar con todos los proyectos que ya había iniciado y que, tras volver a pronunciarse como alcaldesa, pueden continuar y verlos crecer.

El máximo representante de la ciudad examinó los puntos culminantes del año, resaltando los progresos alcanzados y los aspectos en los que la ciudad aún necesita concentrar esfuerzos.

 

Finalizando el 2023 es el momento perfecto para realizar una mirada crítica a este año Es por ello por lo que el alcalde de Villena, Fulgencio José Cerdán visita nuestro nuevo plató para abordar los aspectos cruciales que definieron su administración este año.

El alcalde compartió los hitos más relevantes, desde proyectos emblemáticos hasta los desafíos pendientes, dibujando un panorama detallado de la realidad local.

 

Continuamos con esta parada obligatoria en la actualidad municipal con estos balances de gestión tan necesarios y ya, tradicionales, en Intercomarcal Televisión. En esta ocasión nos ha visitado Isabel López, alcaldesa de Xixona en nuestros renovados estudios.

La alcaldesa detalló los avances estratégicos y las áreas prioritarias para el desarrollo continuo de la ciudad, revelando la hoja de ruta trazada para el futuro inmediato.

 


236