Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Agres

A Agres es presenta una moció de censura la nit de Nadal

A Agres es presenta una moció de censura la nit de Nadal

El socialista Rafael Sanjuán, que ha presentat la baixa en el PSPV arran d’aquesta maniobra, es proposa com a candidat per a rellevar al valencianista Josep Manel Francés en l’alcaldia en una iniciativa que previsiblement es votarà la segona setmana de gener

En el text s’explica que des que el 15 de juny de 2019, quan va ser elegit Francés alcalde d’Agres, la relació entre els socis de govern “no ha sigut molt fluida des del principi, la qual cosa, sumat a la falta de transparència i diàleg, ha suposat dificultats i problemes en la gestió quotidiana”.

El portaveu valencianista en la Diputació d’Alacant, Gerard Fullana, apunta que aquesta situació no els ha sorprés. El 5 d’agost passat, PP i PSPV van aprovar una moció per a retirar-li el sou a l’alcalde -600 euros bruts mensuals-, un acord que es va recórrer en la institució provincial, “no era legal i se’ns va donar la raó”. Fullana ha anunciat que recorreran la moció de censura en virtut de la llei de transfuguisme, ja que el regidor implicat “obté un benefici polític”, en convertir-se en alcalde: “Creiem que aquesta situació es pot revertir”.

No obstant això, exigeixen al PSPV “claredat” i que la baixa de Sanjuán estiga abans de finalitzar l’any, “per descomptat, el que no seria de rebut és que la moció de censura es votara amb Sanjuán, un històric socialista a la comarca, encara que ell no és d’Agres, sent encara militant del PSPV”.

Des de les files socialistes, el seu secretari d’Organització, José Muñoz, afirma que que l’edil va presentar la seua baixa i que aquesta s’està tramitant i aclareix: “Nosaltres no fem ni investidures ni mocions de censura amb el PP”. “Els qui prenen aquest tipus de decisions tenen dues opcions: o es donen de baixa voluntàriament, com és el cas, o són expulsats”, sentència el responsable d’Organització del PSPV, qui afig: “Nosaltres els demanem també l’acta, però és personal i per tant no se’ls pot obligar al fet que renuncien”.


Notícies relacionades:

No hi han notícies relacionades.

276