Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Agres

Agres es prepara per a tornar a rebre la Mare de Déu

  • Hui parlarem amb les persones que fan possible que aquesta festa siga una realitat. Des d’Intercomarcal Televisió volem mostrar la bonhomia del poble d’Agres, així com el treball que realitzen els veïns i veïnes per dur endavant aquestes festes tan singulars, emotives i devocionals. 

 

 

Després d’unes setmanes intenses d’activitats culturals i lúdiques, Agres es prepara per als seus dies grans. Unes festes on se celebra un dels actes més genuïns d’aquest municipi d’El Comtat: l’Ambaixada del Pastoret que enguany se celebrarà el 3 de setembre. Es tracta d’una tradició molt arrelada, i que rememora, segons conta la llegenda, el moment en què el pastor manc, Gaspar Tomás, es va trobar la imatge de la Mare de Déu en el lloc on hui s’alça l’ermita i el santuari. La filà dels Pastorets de la Mare de Déu, serà l’encarregada d’organitzar aquestes festes i com no, aquest acte tan singular, mitjançant el seu representant, l’Ambaixador Gabriel Francès. Abans, el divendres 26 i dissabte 27 d’agost té lloc la representació teatral de l’aparició de la Mare de Déu del Castell, organitzada pel grup de teatre de l’Aparició, sota la direcció de Quike Francés. 

L’obra va ser escrita per Francesca Beneito i està repleta de tradicions i folklore popular, ja que retrata l’època en què es va aparéixer la Mare de Déu a Agres en 1484, així com també rica en aspectes místics. A l’obra hi ha un moment culminant quan la Mare de Déu se li apareix a Gaspar Tomàs.

 

La Mariola es converteix en un escenari únic i singular on vora 50 actors i actrius participen amb il·lusió i emoció. 

 

 

Hui parlarem amb les persones que fan possible que aquesta festa siga una realitat. Des d’Intercomarcal Televisió volem mostrar la bonhomia del poble d’Agres, així com el treball que realitzen els veïns i veïnes per dur endavant aquestes festes tan singulars, emotives i devocionals.


Notícies relacionades:

No hi han notícies relacionades.

293