Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Agres

Agres es prepara per a viure els dies grans de les seues festes

Agres es prepara per a viure els dies grans de les seues festes

Després d’unes setmanes intenses d’activitats culturals i lúdiques, Agres es prepara per als seus dies grans. Unes festes on se celebra un dels actes més genuïns d’aquest municipi d’El Comtat: l’Ambaixada del Pastoret que enguany se celebrarà el 7 de setembre. Es tracta d’una tradició molt arrelada, i que rememora, segons conta la llegenda, el moment en què el pastor manc, Gaspar Tomás, es va trobar la imatge de la Mare de Déu en el lloc on hui s’alça l’ermita i el santuari. La representació la portarà endavant la filà dels Pastorets de la Mare de Déu, per mig del seu representant, l’Ambaixador Gabriel Francès.
Abans, el divendres 30 i dissabte 31 d’agost té lloc la representació teatral de l’aparició de la Mare de Déu del Castell, organitzada pel grup de teatre de l’Aparició, sota la direcció de Quike Francés i amb la col•laboració del consistori d’Agres.
L’obra va ser escrita per Francesca Beneito i està repleta de tradicions i folklore popular, ja que retrata l’època en què es va aparéixer la Mare de Déu a Agres en 1484, així com també rica en aspectes místics. A l’obra hi ha un moment culminant quan la Mare de Déu se li apareix a un pastor manc i li torna el braç.
La Mariola és el propi escenari on vora 50 actors participen, a més de 30 persones involucrades en que tot vaja a la perfecció.
Tot seguit vos facilitem el programa d’actes.


241