Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Agres

Compromís assenyala la moció de censura a Agres com a una continuació del zaplanisme

Compromís assenyala la moció de censura a Agres com a una continuació del zaplanisme

Àgueda Micó: “És una falta greu contra la democràcia. No podem permetre que una persona trànsfuga en companyia del PP retalle la capacitat de bon govern demostrada per Josep Manel i el seu equip de govern

12 de gener de 2021

Compromís ha denunciat la moció de censura amb la qual el PP ha posat d’alcalde d’Agres al regidor trànsfuga del PSPV-PSOE, Rafael Sanjuan, qui va encapçalar la llista menys votada a les últimes eleccions i va ser part de l’equip de govern format amb Junt per Agres-Compromís.

“És una falta greu contran la democràcia. No podem permetre que una persona trànsfuga, en companyia del PP, retalle la capacitat de bon govern demostrada durant molts anys per Josep Manel i el seu equip de govern. Tot el suport de Compromís i arribarem fins al final per la via judicial per a no permetre que el transfuguisme i que la mala praxis acaben amb els bons governs”, ha assenyalat la coportaveu de la coalició Compromís, Agueda Micó, desplaçada a Agres per donar suport al ara exalcalde, Joan Manel Francés.

Compromís recorda que esta iniciativa duta a terme per María Garcia, candidata del PP en Agres i assessora del president del Partido Popular d’Alacant i de la Diputació, Carlos Mazón, és la segona moció de censura amb un trànsfuga socialista en menys de sis mesos des de que Mazón és va convertir en cap el PP alacantí. “Que no ens culpe el senyor Carlos Mazón de la seua definició política, éll mateix s’ha definit. És una senzilla continuació del zaplanisme i tot allò que comporta”, ha manifestat Gerard Fullana, portaveu de Compromís a la Diputació d’Alacant en relació als fets que van portar Eduardo Zaplana a l’alcaldia de Benidorm de la mà d’una altra trànsfuga.

“El alcalde paracaidista”

Compromís denúncia com a “vergonyós” un plenari en el que el nou alcalde no tan sols ja no pertany a la candidatura socialista amb la que es va presentar a les eleccions -sent la llista menys votada-, sinó que ha verbalitzat preferir que li diguen “paracaidista abans que cunero”, admetent que ni és del poble ni viu en ell, sense amagar que no participava ni en les comissions de govern.

Josep Manel Francés s’ha acomiadat de l’alcaldia després de nou anys i sis mesos governant un poble que el va triar junt a un grup de independents com a resposta al bipartidisme. “M’he partit el pit durant 9 anys i mig de la meua vida. Quina excusa pot tindre un foraster per clavar-se en tal problema… Després de 40 anys de vida política d’esquerres acaba de trànsfuga amb el PP”, ha considerat de Sanjuán, a qui Frances va fer regidor d’urbanisme inclús tenint majoria absoluta la darrera legislatura. Francés deixa un ajuntament amb superàvit i que en els últims cinc anys ha incrementat el seu patrimoni local en un 43%.


Notícies relacionades:

No hi han notícies relacionades.

270