Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Agres

Informació sobre la REPRESENTACIÓ TEATRAL DE L’APARICIÓ DE LA MARE DE DÉU D’AGRES

Informació sobre la REPRESENTACIÓ TEATRAL DE L'APARICIÓ DE LA MARE DE DÉU D'AGRES

REPRESENTACIÓ TEATRAL DE L’APARICIÓ DE LA MARE DE DÉU D’AGRES, dut a terme pel grup de teatre l’Aparició i sota la direcció de Quike Francés Reig.

L’obra va ser escrita per Francesca Beneito i es tracta d’una obra molt rica en tradicions i folklore popular retratant l’època en qué es va apareixer la Mare de Déu a Agres al segle XV (1484), així com també rica en aspectes místics. A l’obra hi ha un moment culminant que és quan la Mare de Déu se li apareix a un pastor manc i li torna el braç.

L’essenari és natural utilitzant la Mariola com a lloc d’actuació, així com també el desplegament en mitjans tècnics és molt gran utilitzant recursos tant a nivell de só (micròfons sense fils, ambients sonors,…) com de maquillatge i atrezzo, així com també recursos d’il·luminació que aconsegueixen que l’aparició de la Mare de Déu siga espectacular. Un gran esforç per part de tota la gent involucrada (vora 50 actors, més al voltant de 30 persones involucrades en que tot isca bé)

Aquesta representació és ja tradició a Agres donat que als anys 40 ja hi havia un text on es contava el miracle i es representava al poble.


242