Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Agres Alfafara Benilloba Busot Facheca Gaianes Gorga H. de las Nieves Lorxa Millena Tibi Torre de les Maçanes

La Diputació destina 300.000 euros a la reparació d’infraestructures hidràuliques de 23 municipis de la província

La Diputació destina 300.000 euros a la reparació d’infraestructures hidràuliques de 23 municipis de la província

• La institució subvencionarà el cost total de l’actuació en la majoria dels casos

21-11-23.- La Diputació d’Alacant invertirà 300.000 euros en la reparació de diferents infraestructures hidràuliques en 23 municipis de la província. La Junta de Govern de la institució provincial ha resolt la convocatòria d’ajudes amb les quals es pretén fer costat als ajuntaments en l’arranjament d’aquesta mena d’instal·lacions “per a evitar fugides i pèrdues d’aigua i garantir l’estalvi i aprofitament màxim d’un recurs essencial per a aquesta província”, ha indicat la vicepresidenta i diputada de Cicle Hídric, Ana Serna.

Les ajudes es dirigeixen a la reparació de xarxes d’aigua potable, depòsits municipals, xarxes de clavegueram i grups de bombers, entre altres infraestructures, i les mateixes cobriran el 100% del cost en la majoria dels casos. La urgència de l’actuació i el tipus d’obra i la seua incidència en la població actual i en la garantia de subministrament, estalvi d’aigua i millora del medi ambient són alguns dels criteris que s’han tingut en compte en la resolució d’aquest pla.

Els ajuntaments que comptaran amb aquestes subvencions són Agres, Alfafara, Benilloba, Fageca, Gaianes, Gorga, l’Orxa, Millena i Tibi a les comarques de la Muntanya;
Busot i la Torre de les Maçanes, a L’Alacantí, i el Fondó de les Neus, en el Mitjà Vinalopó, són els altres municipis que es beneficiaran d’aquest programa d’ajudes.


245