Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alacant

Carlos Mazón: “Amb l’adjudicació de les obres de l’Estació Central del TRAM fem un pas decisiu perquè Alacant tinga Intermodal després de huit anys de paràlisi”

La futura estació del TRAM d’Alacant disposa d’una superfície de 12.000 metres quadrats de planta general, serà subterrània, tindrà quatre vies i dos andanes i permetrà un increment de la circulació actual i atendre futures extensions del sistema

 

Alacant.El president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, ha subratllat que “amb l’adjudicació de les obres de l’Estació Central del TRAM hem fet un pas decisiu perquè Alacant dispose d’esta infraestructura i de l’estació Intermodal després de huit anys de paràlisi”.

El cap del Consell ha presidit a Alacant el Consell d’Administració de Ferrocarrils de la Generalitat (FGV) celebrat en l’estació de la Marina per a adjudicar les obres de la futura Estació Central, i ha comptat amb la participació de la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas.

Carlos Mazón ha explicat que l’autorització per a l’adjudicació s’ha realitzat per valor de 102 milions d’euros, 98 milions corresponen al projecte d’execució de l’obra i 4 a la direcció d’obra.

El president ha mostrat la seua satisfacció per la posada en marxa d’esta infraestructura, que el Botànic va ser incapaç d’impulsar, i ha reivindicat l’esforç d’este Consell que ha aconseguit la cessió gratuïta i permanent dels terrenys i ha donat llum verda a les obres de la nova estació central del TRAM que prolonga la xarxa des de l’Estació de Luceros.

Així mateix, ha assenyalat que esta obra que arrancarà en l’últim trimestre de l’any, “és de les més importants en termes d’inversió per a la ciutat d’Alacant i suposarà una nova etapa en la intermodalitat i la connectivitat de la mateixa ciutat amb una estació central a l’altura de les seues necessitats i de l’anhel d’alacantins i alacantines”. A més, “destapem la connectivitat de la ciutat de tal manera que eliminem eixe mur que separa l’estació de Renfe de la de Luceros”.

El projecte permetrà crear un gran node intermodal on convergisquen els fluxos de llarg recorregut, el sistema TRAM i els servicis amb autobús urbans, metropolitans i interurbans. A més, cal recordar que l’objectiu és connectar amb l’aeroport a través de la variant de Torrellano i a poca distància de la terminal de creuers del port d’Alacant.

Carlos Mazón també ha incidit en la coordinació entre la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, i l’Ajuntament per al desenvolupament d’esta infraestructura i ha agraït la labor de negociació amb Adif per al desbloqueig dels terrenys.

Característiques de la futura Estació Central del TRAM

La futura Estació Central del TRAM d’Alacant tindrà una superfície de 12.000 metres quadrats de planta general i se situarà al costat del flanc sud de l’estació d’Adif, paral·lela a este edifici, però subterrània. L’adjudicació del projecte preveu quatre vies i dos andanes per a poder atendre degudament tant els servicis metropolitans del TRAM amb destinació al Campello, Sant Vicent-Universitat i Cabo Huertas, com les connexions de Tren-Tram amb Benidorm i Dénia.

El disseny de la seua capacitat ferroviària permetrà un important increment de les actuals circulacions, així com atendre les futures extensions del sistema. A més, l’extrem oest de l’estació s’ha dissenyat per a permetre la futura prolongació del TRAM per a atendre els barris d’eixa zona de la ciutat. Igualment, cal destacar que s’està treballant juntament amb l’Ajuntament d’Alacant en diverses solucions d’esta prolongació de cara a poder dotar d’este servici de transport al major nombre possible de ciutadans.

Fases i terminis

L’actuació començarà en l’últim trimestre amb l’execució d’un estacionament provisional situat al costat de les vies d’Adif, darrere de l’actual edifici de control de trànsit ferroviari. A partir de llavors, s’escometrà, d’una banda, l’execució de l’estació pròpiament dita i, d’altra banda, la seua connexió subterrània amb l’extrem de la línia existent.


237