Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alacant

Els Moros i Cristians de 2024 arriben per fi al Rebolledo

Després de diverses setmanes de preparatius i actes previs, els festers de la pedania alacantina del Rebolledo ja poden gaudir dels seus estimats Moros i Cristians.

 

Esta festa, que va començar a celebrar-se l’any 1992, compta amb 6 comparses, 3 per cada bàndol. Els moros son la comparsa Reb-Alic (la més antiga de les festes, fundada el 1992), els Pacos (fundada el 1995) i els Almoràvits (que va desfilar per primera volta l’any 2023). Al bàndol cristià trobem els Cavallers i Dames del Sit (fundada el 1998), els Bandolers (que l’any que ve celebra el seu X aniversari) i els Pirates, que s’estrenen enguany.

Els actes del matí del divendres dia 5 començaren prompte, a les 09:00, amb una alegre Diana pels carrers del barri amb totes les comparses acompanyades per la Xaranga Nou Alacant. Durant el recorregut no va faltar l’humor, les paradetes i l’aigua per a refrescar-se.

 

Acabada la Diana, va ser el torn de l’Esmorzar Fester a la casa de dos dels fundadors de la festa. Allí va seguir el bon humor i l’alegria per les festes que comencen i van rebre la visita del president de la Federació Alacantina de Moros i Cristians.

 

Després d’este primer matí els actes festers van ben seguits a El Rebolledo, amb l’Ambaixada Cristiana la vesprada de divendres, despertà i esmorzar dissabte de matí o el Gran Desfile de la nit de dissabte. Ja el diumenge segueixen les festes amb una nova Despertà i Esmorzar, la Gran Banyà i, a la nit, la Retreta. Les festes acabaran el proper dia 20 de juliol amb la participació dels Moros i Cristians en l’Ofrena a la Mare de Déu del Carme.


241