Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alacant Alcoi

Els productors de les comarques mostren la gastronomia de l’Alcoià i el Comtat a l’estand de la Mancomunitat en Alicante Gastronómica

 

  • Lestand de la Mancomunitat de lAlcoià i el Comtat està ubicat al pavelló 2, carrer 3, d’IFA.
  • Professionals i públic en general podran descobrir productes de la zona com l’oli i la mel amb Oli el Comtat, Mel Palmer i Grattitude.

 

Hui s’inaugura la fira Alicante Gastronómica a la qual la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat té un estand pel qual passaran diversos productors agroalimentaris de les comarques. La fira es pot visitar des de hui fins al pròxim dilluns en IFA, i està oberta tant a professionals com al públic general.

 

Oli el Comtat, Mel Palmer i Grattitude seran els ambaixadors dels sabors de l’Alcoià i el Comtat a l’estand de la Mancomunitat a Alicante Gastronómica, ubicat al pavelló 2, on es podran degustar i adquirir els seus productes, elaborats de manera tradicional als municipis de les comarques, amb el sabor inconfusible de la muntanya. La fira estarà oberta al públic de 10 a 21 h, excepte dilluns, que ho farà fins a les 18 h.

 

Per a les persones que no puguen visitar la fira, aquests productors i molts més estan presents a AgroAlcoiàComtat, el portal en què es poden trobar els millors productes agroalimentaris de proximitat i fer-ne comanda còmodament des de casa. Tant la participació a Alicante Gastronómica com la plataforma AgroAlcoiàComtat són actuacions de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat per a visibilitzar els productors agroalimentaris de les comarques amb l’objectiu d’impulsar l’economia local i fomentar un consum conscient, de proximitat i més ecològic, a la vegada que es dóna a conéixer la qualitat dels productes i la gastronomia de la zona.

 

Alicante Gastronómica compta amb més de 250 estands en què descobrir diferents propostes gastronòmiques i, a més, hi haurà ponències, tallers, cates i concursos. L’entrada a la fira és gratuïta.

Debat sobre mobilitat i infraestructures a l’Alcoià i el Comtat. Propostes ciutadanes per a la mobilitat sostenible.

 

PROGRAMA

 

SESSIÓ 1

Dimarts 27 de setembre

18.30 h – 20.30 h

 

Explicació del projecte: objectius, metodologia, grups de debat i calendari i treball sobre l’informe base per al debat.

 

Conferència-debat: L’Evolució de la mobilitat en ciutats i territori des de la fi de la II Guerra Mundial. A càrrec d’Ole Thorson, enginyer de camins, expert en mobilitat.

 

SESSIÓ 2

Dimarts 4 d’octubre

18.30 h – 20.30 h

 

Constitució dels grups de debat ruralitat, serveis, governança, altres.

 

Conferència-debat: Propostes de mobilitat aplicada en territoris rurals–urbans. A càrrec de Josep Enric García Alemany, consultor en polítiques públiques de transport.

 

SESSIÓ 3

Dimarts 18 d’octubre

18.30 h – 20.30 h

 

Taller per a l’elaboració d’un informe de diagnòstic.

 

SESSIÓ 4

Dimarts 25 d’octubre

18.30 h – 20.30 h

 

Taller per a l’elaboració d’un informe de priorització de propostes per als grups.

 

SESSIÓ 5

Dijous 27 d’octubre

18.30 h – 20.30 h

 

Presentació de l’informe final.

Debat sobre mobilitat al territori.


Notícies relacionades:

279