Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alacant Alcoi Biar Cocentaina Elda Sant Joan

Facpyme reivindica el caràcter essencial del comerç de proximitat i la seua fortalesa com a motor social i econòmic de la província d’Alacant

FACPYME informa:

La Federació de Comerç i Pimes de la província d’Alacant (Facpyme) entregava en la nit d’ahir els I Premis Facpyme ‘Comerç en Moviment’, en col·laboració amb la Diputació d’Alacant, a 10 comerços de la província pel seu dinamisme, esforç, trajectòria empresarial i compromís amb el territori. El president de Facpyme, Carlos Baño, ha destacat que “reivindiquem una vegada més el caràcter essencial del comerç de proximitat i la seua fortalesa com a motor que fa avançar a nivell social i econòmic la província d’Alacant, i al conjunt del territori autonòmic i nacional”.

Els comerços premiats, representants de les nou comarques de la província, són Herboristeria Ceràmica Pascual (Alacant) i Manel, sabates, bosses i complements (Sant Joan d´Alacant) per la comarca de l´Alacantí; Boutique Felicitat (Calp) per la Marina Alta; JR García (Benidorm) per la Marina Baixa; Brico-Pintures Dami (Santa Pola) pel Baix Vinalopó; Ferreteria Alacantina (Cocentaina) pel Comtat; Fleca Sofía (Alcoi) per l´Alcoià; Wow Family Shop (Elda) pel Vinalopó Mitjà; Ceràmica artística i vaixelles Maestre (Biar) per l’Alt Vinalopó; i Sombrerería l’Esparver (Oriola) per la Vega Baixa/Baix Segura.

En total, han sigut 50 les candidatures presentades per les diferents associacions integrades en Facpyme que s’han sotmés al criteri del jurat, que ha estat format pels expresidents de Facpyme, Antonio Sáez i Pedro Reig; Luis Consuegra, director provincial de Relacions Externes de Mercadona; María Pomares, redactora cap d’Informació; Begoña Marín, de Pateco; i Fernando Cruzado, de Botticelli.

A l’acte ha assistit una nodrida representació institucional, empresarial, dels principals sectors productius i del moviment associatiu, encapçalada pel president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, que ha estat acompanyat, entre altres, per la directora general de Comerç, Rosa Ana Seguí; l’alcalde de Benidorm, Toni Pérez; el president de la CEV, Salvador Navarro; el president de Confecomerç i de la Confederació Espanyola de Comerç (CEC), Rafael Torres; el president de Hosbec, Toni Mayor; els presidents de la Cambra d’Alacant, Juan Riera, i Alcoi, Pau de Gràcia; la presidenta de AVECAL, Marián Cano; el president de UEPAL, Juan José Sellés; a més d’alcaldes, regidors, diputats, els responsables de les 40 associacions integrades en Facpyme i representants del teixit empresarial i associatiu.

Carlos Baño ha assenyalat que el lema triat, ‘Comerç en Moviment’ pretén reflectir la proactivitat, el dinamisme i la capacitat dels comerciants per a avançar, i ha defensat “amb orgull que el comerç local és el comerç de confiança, el que et dona la solució, que t’assessora. On pots anar, tocar i contrastar, i en el qual reps l’atenció amable i sincera que no et dona el comerç en línia”.

El president de la Diputació d’Alacant,  Carlos Mazón, ha felicitat a Carlos Baño en impulsar la primera edició dels premis Facpyme, “perquè aquests guardons naixen en un dels pitjors moments per al sector, sumit en la incertesa generada pel Covid”. “Ara és precisament quan cal estar al costat de vosaltres, al costat dels quals us desvivis diàriament per a mantindre pujades les persianes amb la professionalitat de sempre”, ha assenyalat Mazón. “Sou també els herois de l’era Covid i us mereixeu tots els reconeixements”.

El president de Facpyme ha incidit en la necessitat de dotar al comerç de proximitat de les eines necessàries per a competir amb el comerç en línia i els nous hàbits de consum en els quals ha exercit un impacte important la pandèmia. “Una crisi sanitària que s’ha convertit en social i econòmica i que ha colpejat especialment al nostre sector”, ha apuntat.

Així, ha recordat que en els huit mesos des que prenguera possessió, la nova Junta Directiva, entre altres iniciatives, ha iniciat un Pla de Digitalització del comerç, a més de campanyes de fidelització com el Bo Comerç en col·laboració amb ajuntaments de la província. També ha posat en relleu que s’ha apostat per la formació a mesura a través de jornades de motivació per a orientar als comerços en estratègies de negoci i s’ha implementat un servei d’assessorament jurídic per als nostres associats.

Bany ha subratllat que el comerç és el primer sector en termes d’ocupació, amb 135.000 persones a la província d’Alacant, 384.000 a la Comunitat Valenciana i més de 3,2 milions de llocs de treball a Espanya, i que representa el 13% de la nostra economia.

En aquest sentit, ha recalcat que el “moviment associatiu més potent en defensa del comerç de la província d’Alacant, que representen Facpyme i Confecomerç, està més viu i actiu que mai”.

“I ho estem -ha continuat- perquè la província d’Alacant necessita d’organitzacions com Facpyme potents i implicades, que representen al teixit empresarial amb el vigor, la força i l’energia que emana de la pròpia societat alacantina”.

“Organitzacions potents i implicades que servisquen d’estímul, d’esperó, de suport i col·laboració, però també, si és necessari, de grup de pressió davant les administracions per a, junts, fer créixer i progressar a la societat civil de la província, que és, en definitiva, als qui ens devem i davant els qui responem”, ha finalitzat.


Notícies relacionades:

No hi han notícies relacionades.

293