Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alacant Alcoi Alqueria d'Asnar, l' Banyeres Beneixama Biar Canyada Castalla Elda Gaianes Ibi Monòver Petrer Salinas Tibi Xixona

L’Ivace publica la classificació de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana amb un total de 296 bàsiques i 6 avançades

 

• La llei d’àrees estableix les categories de bàsica, consolidada i avançada segons les dotacions i serveis que ofereixen els parcs empresarials
• Les àrees industrials avançades corresponen a Las Atalayas, Cotes Baixes, Cotes, Juan Carlos I, Fuente del Jarro i València Parc Tecnològic

 

 

 

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, (DOGV), ha publicat aquest dijous la resolució del conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, per la qual s’actualitza la classificació de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana amb un total de 296 bàsiques i sis avançades.

CLASIFICACIÓ PROVINCIA ALACANT

Aquesta classificació, realitzada per l’Ivace, és un dels aspectes que recull la Llei de gestió, promoció i modernització de les àrees industrials, (articles 34 i 37), que estableix les categories de bàsica, consolidada i avançada atenent les seues dotacions i als serveis que ofereixen.

D’aquesta manera, es classifiquen com a àrees industrials bàsiques aquelles que compleixen amb els requisits i serveis bàsics que establisquen el planejament i la normativa urbanística i local aplicable per a l’ús industrial.

Per a dur a terme aquesta categorització, l’Ivace s’ha basat en la informació aportada pels ajuntaments referent al compliment pels solars inclosos en les àrees classificades com a industrials en el seu municipi dels requisits exigits per l’article 177 de la Llei d’Ordenació del Territori Urbanisme i Paisatge (LOTUP).

Fins hui, la Comunitat Valenciana comptava amb un total de 171 àrees bàsiques, que ara s’incrementen fins a aconseguir les 296. D’elles, 59 pertanyen a la província de Castelló, 162 a la de València i 75 a la província d’Alacant.

Àrees industrials avançades

Així mateix, en la Comunitat Valenciana sis àrees industrials han obtingut per primera la vegada la categorització d’avançades, que corresponen a: Las Atalayas d’Alacant, Cotes Baixes d’Alcoi, Cotes d’Algemesí, Parc Industrial Juan Carlos I d’Almussafes i Fuente del Jarro i València Parc Tecnològic de Paterna.

La Llei d’àrees industrials contempla la classificació com avançades aquelles àrees industrials que, a més d’haver constituït una Entitat de Gestió i Modernització o tinguen una entitat de conservació urbanística, compten amb 9 de les 12 dotacions de l’article 32 —sent d’obligatori compliment la del punt 5, xarxes de telecomunicacions de banda ampla— i disposen, a més, almenys de 9 de les 19 dotacions addicionals recollides en l’article 33 de la normativa.

Per a dur a terme aquesta categorització, l’Ivace s’ha basat en la informació aportada pels ajuntaments referent al compliment del que es disposa en els articles esmentats i, a més, ha realitzat verificacions sobre el terreny en totes i cadascuna d’aquestes àrees.

Modificació categoria

Després de la publicació d’aquesta actualització, la modificació de la categorització es realitzarà a petició dels municipis de la Comunitat Valenciana. D’aquesta manera, les localitats interessades o les Entitats de Gestió i Modernització corresponents podran sol·licitar la inclusió de la seua àrea industrial en una determinada categoria dins del termini que l’Ivace establirà per pròximament, aportant quanta documentació consideren o se’ls puga requerir per a justificar la mateixa.

 


Notícies relacionades:

277