Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi

Adjudicada la demolició del cinema de Batoi

L’empresa té 10 dies per a presentar la documentació i poder així formalitzar l’adjudicació.

La Junta de Govern de l’Ajuntament d’Alcoi va aprovar en la seua última sessió requerir a l’empresa millor classificada en el procés d’adjudicació la demolició de l’antic cinema de Batoi. És a dir, se li demana a l’empresa que la Mesa de Contractació formada per personal tècnic ha determinat que seguint el plec de condicions ha presentat l’oferta amb millor relació qualitat-preu present la documentació per a formalitzar l’adjudicació. Aquesta actuació es realitzarà per a garantir la seguretat en la zona. Una vegada es formalitze l’acord el termini d’execució és d’un mes.

 

 

Recordem que l’Ajuntament d’Alcoi va adquirir per subhasta fa un any aproximadament l’antic cinema de Batoi. El solar d’aquesta finca mesura 900 m², dels quals 610,67 m² els ocupa l’edifici i els restants 289,33 m² es troben destinats a eixamples de l’edifici.

Pel que respecta a l’edifici, l’Ajuntament té la intenció crear un centre de dia en una planta, amb l’opció espai multifuncional amb diferents usos socials per al barri. Per a això representants del Govern es van reunir durant la passada legislatura amb la Generalitat, acordant amb la Conselleria de Polítiques Inclusives la possibilitat d’integrar les obres de construcció en alguna línia de finançament, ja que Alcoi és una de les zones de la Comunitat amb menys places públiques, tan sols 10. Amb el canvi de Govern en la Generalitat aquest acord sembla haver quedat en foc d’encenalls. L’Ajuntament va mantindre la setmana passada una reunió amb la nova direcció general de l’àrea per a traslladar aquesta necessitat i insistirà en aquesta reivindicació ja aquesta dotació és indispensable per a la ciutat.

Aquest edifici va tindre una gran rellevància per a Batoi perquè era el cinema típic de barri. Estava situat al carrer Carrascar, 1 al costat de l’actual Associació Veïnal. La seua inauguració va tindre lloc el 6 de gener de 1960. Va ser un projecte de José Cortés Miralles. Va estar en funcionament fins a principis dels anys 80. Posteriorment va ser habilitat com a discoteca.

En 2019 el Govern Municipal va contractar l’elaboració d’un Pla Estratègic del Barri de Batoi que es va desenvolupar mitjançant un procés participatiu. Entre les múltiples propostes, aquest pla sol·licitava l’adquisició i rehabilitació d’aquest espai per part de l’Ajuntament per a donar-li un ús sociocultural.

«Des de l’Ajuntament estem complint amb la nostra part, i pròximament podrem dur a terme la demolició que garantirà la seguretat de la zona. Esperem que la Generalitat col·labore perquè el Centre de Dia, que és molt necessari», afirma la regidora d’Urbanisme, Vanessa Moltó.

Els treballs de demolició consisteixen en la desconstrucció, eliminació de la coberta i desmuntar els tancaments exteriors i interiors que serveixen com a murs de càrrega així com els barandats interiors, instal·lacions i resta d’acabats. També són necessàries obres complementàries per a garantir el tancament del solar resultant, així com el revestiment exterior d’aquest tancament i de la paret mitgera. Així mateix, es realitzarà una solera de formigó que facilite l’evacuació d’aigües pluvials de l’interior del solar.

 


242