Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi

Adjudicades definitivament les obres per a reurbanitzar la plaça de Benissaidó

 

La proposta actual sorgeix d’un procés participatiu que ha anat desenvolupant-se i modificant-se durant aquests últims dos anys, comptant amb les aportacions del veïnat

La Junta de Govern de l’Ajuntament d’Alcoi ha adjudicat el projecte de reurbanització de la plaça de Benisaidó, en el barri de la Zona Nord a l’empresa Lemutur SL, per un import de 224.673,36 euros en una actuació els objectius de la qual són renovar un espai urbà deteriorat i que, a efectes pràctics, no satisfà ni al trànsit vehicular ni al per als vianants.

L’empresa ha presentat una oferta que no sols rebaixa en quasi 20.000 euros el preu base de licitació sinó que a més incorpora dues millores, com són el subministrament i col·locació de 18 braços en façana amb la ‘senyera’ d’Alcoi i les seues corresponents lluminàries així com el subministrament i col·locació de 2 columnes i les seues corresponents lluminàries. Aquesta millora està valorada en 30.945,50 euros. També duu a terme una ampliació del termini de garantia. Ofereix un període de garantia de 3 anys addicionals al període d’1 any establit.

El projecte que sorgeix d’un procés participatiu que ha anat desenvolupant-se i modificant-se durant aquests últims dos anys, comptant amb les aportacions dels veïns, preveu dotar a aquest espai de 49 places d’aparcament per a vehicles lleugers, incloses dues places de mobilitat reduïda, crear una zona per als vianants i una altra per al gaudi i la convivència de veïns, que disposaran d’una illeta central. La intervenció inclou l’ampliació i millora de la xarxa de clavegueram i drenatge, així com la renovació de voreres i calçades. Per a l’execució de les obres compreses en aquest projecte es proposa un termini d’execució de quatre mesos des de la data de la signatura de l’acta de comprovació del replanteig.

«Amb aquesta actuació no sols es millorarà l’estètica de la plaça, sinó que es regularà l’estacionament dels vehicles i s’adaptarà la zona a les actuals exigències normatives en matèria d’accessibilitat el que conferirà a la plaça un caràcter renovat i més tranquil», indica el vicealcalde d’Alcoi i regidor d’Obres i Serveis, Jordi Martínez.

Per la seua part la regidora de Democràcia Participativa, Teresa Sanjuán ressalta que «aquesta actuació estava molt demandada pel veïnat, de fet s’ha implicat molt en un procés participatiu en el qual durant aquests anys han anat realitzant les seues aportacions fins a arribar el projecte definitiu».

Cal indicar que tal com vam dir a la fi d’agost l’empresa adjudicatària havia de presentar la documentació prèvia a la signatura. El personal tècnic del Departament de Contractació va trobar que s’havia d’aportar més documentació pel que van fer un requeriment perquè les empreses l’aporten en un termini màxim de tres dies, una vegada van comprovar que finalment tot era correcte ha passat per la Junta de Govern que ha ratificat l’aprovació definitiva.

COMPLETO PANEL Benissaidó


Notícies relacionades:

No hi han notícies relacionades.

275