Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi

Alcoi destinarà 7,5 milions de fons europeus Next Generation a rehabilitar Font Dolça i Sagrat Cor

 

Es tracta de la quantia màxima a la qual es podia optar i el consistori la destinarà a millorar l’eficiència energètica en 29 edificis i 308 habitatges, així com per a reurbanitzar l’entorn de totes dues zones per a convertir-los en espais de convivència, més accessibles i segurs.

L’Ajuntament d’Alcoi ha aconseguit una subvenció de 7,5 milions d’euros dins del Programa d’ajuda a actuacions de rehabilitació a nivell de barri del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència 2021-2026. Es tracta de fons procedents del Mecanisme de Recuperació i Resiliència 2021-2026 Next Generation EU, gestionats a través de la vicepresidència segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

Aquests 7,5 milions d’euros són la quantia màxima a la qual es podia aspirar i el consistori els destinarà a reurbanitzar i rehabilitar els barris de Sagrat Cor i de la Font Dolça, dos entorns residencials de la ciutat que necessiten una actuació urgent per a millorar la qualitat de vida dels seus habitants i combatre la pobresa energètica.

D’una banda, es duran a terme actuacions encaminades a millorar l’eficiència energètica de 308 habitatges i 29 edificis repartits en els dos barris. Entre altres intervencions, es millorarà l’envolupant tèrmica i es proporcionaran noves fonts d’energia renovables, a través d’instal·lacions fotovoltaiques de producció d’energia elèctrica. Es retirarà l’amiant i se substituiran les cobertes, s’aïllaran les façanes i es reemplaçaran l’envidrament i les fusteries exteriors per sistemes de PVC.

No sols s’actuarà en els edificis, sinó també en l’exterior. Es tracta d’una operació discontínua que abasta un entorn de 19.656,34 m², on es crearan espais de qualitat que afavorisquen un estil de vida saludable i sostenible.

En Sagrat Cor s’eliminaran barreres arquitectòniques existents, s’ampliaran les zones enjardinades i es millorarà la seguretat, eliminant recorreguts estrets i substituint la il·luminació. En l’àmbit de la Font Dolça, la reurbanització se centrarà no sols en l’entorn pròxim als habitatges, sinó també en la part central on s’agrupen els espais lliures, millorant les àrees recreatives. A més, es posarà en valor la vegetació existent en la zona.

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés destaca l’«aposta d’aquest govern per incrementar el parc d’habitatge públic i per contribuir, al mateix temps, a la regeneració i revitalització dels nostres barris, especialment aquells que presenten majors reptes. Això s’està aconseguint, en gran part, gràcies als fons europeus que estem destinant a actuacions tan necessàries com aquesta, en dues zones urbanísticament envellides, amb mancances estructurals, energètiques i d’accessibilitat».

El regidor afegeix que «aconseguir aquesta nova subvenció és una mostra de l’excel·lent treball dut a terme per l’Ajuntament d’Alcoi en l’elaboració d’una planificació estratègica ambiciosa, que inclou actuacions molt necessàries per a la ciutat i que ens han permés optar al màxim de fons europeus». De fet, Francés recorda que aquests 7,5 milions, sumats als 1,8 per al barri de la Sang anunciats la setmana passada pel conseller d’Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, eleven ja a més de 20 milions les ajudes per a la ciutat procedents dels Fons Europeus.

 

 


Notícies relacionades:

286