Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi

Alcoi participa en Barcelona en l’acte de clausura del programa ‘Intelligent Cities Challenge’ de la Comissió Europea

 

La ciutat, que ha participat en la present edició juntament amb altres 12 municipis espanyols, ha sigut inclosa entre els municipis amb millors projectes cap a una transició verda i digital en l’àrea d’Indústria

Una representació alcoiana ha acudit aquest dimarts 15 i dimecres 16 de novembre a Fira Barcelona per a assistir al tancament de la present edició del Intelligent Cities Challenge (ICC), la iniciativa de la Comissió Europea que implica més d’un centenar de ciutats europees de mitjana i gran grandària, quinze d’elles espanyoles, entre les quals es troba Alcoi.

Aquest programa, de dos anys i mig de duració, va començar en 2020 com a continuació del Digital Cities Challenge, programa del qual Alcoi també va formar part juntament amb altres dos municipis espanyols.

Amb aquest nou “desafiament intel·ligent” la Comissió Europea instava les ciutats a secundar-se en les tecnologies avançades per a fer front a la recent crisi sanitària i liderar, amb accions concretes, una recuperació intel·ligent i responsable.

El ICC presentava diversos grups d’actuació i Alcoi s’ha centrat durant aquests dos anys i mig en el d’economia “verda” i nou pacte ecològic local, amb el qual es pretén exercir un paper tractor en l’enfortiment de l’economia local i en la creació de nous llocs de treball, sense perdre de vista el desenvolupament sostenible i el benestar de la ciutadania.

Precisament aquest dimarts, 15 de novembre, Alcoi va ser inclosa en els municipis amb millors pràctiques cap a una transició verda i digital en l’àrea d’Indústria en l’àrea d’Indústria, durant el desenvolupament del Mayors Forum, fòrum d’alcaldes i representants municipals al qual va acudir Inma Bordera, l’experta local assignada al projecte ICC Alcoi.

Al costat de Bordera, aquest dimecres són presents en la conferència de clausura del programa ICC el representant de l’ecosistema empresarial local, Javier Expósito (Jovempa) i el tècnic de Smart City de l’Ajuntament d’Alcoi.

L’acte ha reunit experts i representants de les ciutats participants, amb l’objectiu de fer balanç dels progressos realitzats durant la iniciativa, mostrar els progressos i reavaluar les prioritats futures a la llum dels grans reptes urbans.

El regidor d’Innovació, Jordi Segura, ha subratllat que «el projecte Intelligent Cities Challenge ha comptat amb una importantíssima implicació dels agents empresarials i d’innovació d’Alcoi i ha permés traçar accions dirigides a enfortir el teixit industrial del nostre territori, fer-lo més sostenible i preparat per a afrontar la transició verda i digital».


238