Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi UA UNED UPV

Alcoi torna a acollir les Jornades de Sociolingüística els pròxims 24 i 25 de març 

 

En la seua XXVI edició, tindran com a finalitat debatre sobre la política lingüística des de l’entrada en vigor de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià l’any 1983

 

 

 

Un any més, des d’en fa vint-i-sis, el 24 i 25 de març tornen les prestigioses Jornades de Sociolingüística a Alcoi. Enguany, la XXVI edició té com a finalitat debatre sobre la política lingüística des de l’entrada en vigor de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià l’any 1983.

S’hi farà una anàlisi de l’evolució de la societat valenciana i de les enquestes de coneixement i ús del valencià i s’hi tractarà sobre les mesures relatives a l’acreditació i el requisit lingüístic. També, aquestes jornades pretenen oferir experiències didàctiques i lúdiques amb l’ajuda dels mitjans audiovisuals i les noves aplicacions.

A més, inclouran la projecció del documental ‘Teixim llaços des del sud del sud’, a càrrec de Carles Segura i Vicent Beltran de la Universitat d’Alacant, i s’hi oferirà el divertit espectacle d’Almudena Francés, ‘De valentetes, sabudes i faves’.

Les Jornades estan obertes a tota la ciutadania, prèvia inscripció en www.sociolinguistica.eu fins al 20 de març. El preu és de 15 euros per als estudiants i de 25 euros per al públic en general. Se celebraran a la sala de graus Roberto García Payá de l’Edifici Carbonell, al campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València.

Segons subratlla el regidor de Política Lingüística, Raül Llopis, «és un orgull per a Alcoi acollir novament i formar part de l’organització d’aquestes jornades que, amb més d’un quart de segle de vida, són un exemple d’esforç i bon treball per defensar la nostra llengua, debatre i aprofundir en el seu ús i coneixement».

 


234