Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi

Alcoi viurà de nou el Diumenge de Glòria

 

Aquest diumenge, es tanca la Setmana Santa i es dóna el tret d’eixida a les Festes de Moros i Cristians en Honor a Sant Jordi

Les Festes de Moros i Cristians cada vegada estan més pròximes, i com és tradició la Glòria marcarà el pas arrancant els actes.

Aquest diumenge 31 de març, a les 7.30 hores, la Música Primitiva Apolo d’Alcoi, començarà la cercavila de la despertà des de la seu del Círculo Católico de Obreros, en la plaça d’Espanya 14. Acte previ a a l’acte de la Trobada, la coneguda com a Processó dels Xiulitets, l’origen de la qual es remunta a 1645. A les 8 del matí estarà el Crist Ressuscitat al carrer Sant Nicolau, a l’altura de la Plaça de Ramón y Cajal, mentre que la Mare de Déu eixirà en veloç carrera des del Cantó Pinyó, fins a la Trobada amb Crist Resucitat.

Mentre té lloc aquest acte el públic fer sonar els “xiulitets”, imitant el so dels pardals, tradicionals botiges que es repartiran abans de començar l’acte en La Glorieta.

A les 10 del matí arrancarà el primer acte de les Festes, la glòria. Des de davant de l’Ajuntament la Unió Musical d’Alcoi tocarà l’Himne de Festes, seguidament començarà la desfilada encapçalada pels clarins i heralds.

Després serà el torn de les 28 filaes mores, encapçalades pel Sargent David Antolí Murcia, amb la Societat Musical Nova. Tancaran la comitiva, les filaes Cristianes amb el Sargent Jordi Seguí Orejuela i Música Primitiva Apolo d’Alcoi.

Està previst que finalitze al voltant de les 14 hores en la plaça d’Espanya, a continuació es dispararà la tradicional mascletà.

Este dia també té lloc la Glòria de l’Hospital, que se celebra en l’Hogar San José, Residència Mariola i Solroja al Preventori. En aquest cas estan amb l’Agrupació Musical Serpis d’Alcoi, i els ‘cabos’ seran els glorieres de les filaes Realistes i Andaluces.

Per la vesprada a partir les 19 hores començarà l’entradeta del Berenar dedicada a la infància.

 

 


238