Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi

Alta satisfacció pel ‘Mercat de Nadal’

 

Ha tingut lloc del 3 al 8 de desembre en La Glorieta

L’Ajuntament d’Alcoi mitjançant la Regidoria de Comerç i amb la col·laboració de la Cámara de Comercio, Federació de Comerç i ACECA ha organitzat un any mes ‘El Mercat de Nadal’. Ha tingut lloc del 3 al 8 de desembre a La Glorieta i una vegada ha finalitzat cal assenyalar l’alta satisfacció de la major part tant dels comerciants com de les entitats solidàries que han participat.

 

 

 

Cal indicar que aquest any no hi ha xifres concretes d’assistents, a diferència dels darrers anys on pel control d’aforament com a mesura front la covid-19 si es podia controlar. No obstant els mateixos comerciants han indicat que hi ha hagut una gran afluència de gent, recordant a l’època anterior a la pandèmia.

«El mercat del Nadal ja s’ha consolidat, és una aposta que va fer el nostre govern i ja és una important tradició en el Nadal Alcoià, que any rere any millorem i que dona el tret d’eixida a un mes màgic a la nostra ciutat. Vull agrair la labor i l’aportació d’entitats i negocis que contribueixen a enriquir-lo i a consolidar el seu èxit» ha afirmat la regidora de Comerç, Vanessa Moltó.

L’activitat comercial ha comptat com cada any amb parades que han oferit els seus productes tant locals i de proximitat, com nadalencs. Aquest any ha augmentat el nombre de parades fins a 40. Igualment, també hi ha hagut una part solidària, amb entitats benèfiques. La campanya de Càritas ‘Que ningú passe fred aquest hivern’ ha estat amb la intenció de seguir intentant ajudar per aconseguir butà per les famílies més vulnerables, encara no tenen les dades definitives, però han avançat que són millors que els darrers anys. També L’‘Asociación Cultural Samarita’ va vendre entrades per al campament reial el dia 3.

A banda del comerç amb productes locals i nadalencs, com ja és tradició va haver-hi ludoteca gratuïta amb jocs de taula, trencaclosques, estructures musicals i jocs de destresa, tallers de redacció de cartes als Reis d’Orient, Photocall nadalenca, artesans del betlem amb treball demostratiu en distints materials, recinte ecològic: espai d’atraccions ecològiques, llits elàstics, tir amb arc i minigolf amb preus populars i burretes i dromedaris per a passejar, que els dies de pluja no van estar per protegir als animals. Així mateix va haver-hi actuacions de diferents entitats que contribueixen a enriquir de manera desinteressada aquest Mercat com el Cor Gospel Alcoi i D*3 Jóvenes Artistas. També es va comptar amb altres actuacions culturals com teatre nadalenc en anglés, contacontes, jazz i màgia.

 


Notícies relacionades:

279