Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi

Aprovada una modificació del reglament d’ajudes per al pagament de serveis amb la finalitat d’arribar a més ciutadans

L’Ajuntament ha aprovat una modificació del reglament d’ajudes econòmiques que contribuïsquen al pagament de serveis i subministraments bàsics de la llar a les famílies en situació de precarietat econòmica, que recull qui poden ser beneficiaris d’aquestes ajudes, ampliant el llindar de renda per a poder acollir-se a aquestes mesures dels 12.000 als 14.000 euros de renda anuals bruts per a tota la unitat familiar.

Les modificacions van ser aprovades en el Ple celebrat divendres passat, comptant amb els vots a favor de PSOE, Compromís, Ciudadanos, Podem, Guanyar i No Adscrit, i les abstencions de PP i Vox.

Aquesta mesura és un compromís d’aquest govern davant la situació extraordinària que estem vivint per a ajudar a pal·liar els efectes de la crisi energètica i l’actual inflació. A més s’ha augmentat el llindar de la renda per a poder acollir-se a la bonificació del fem del 60% i del primer tram de l’aigua, per a garantir d’aquesta manera l’accés a serveis bàsics de les persones més vulnerables.

Quant a les quantitats que podran percebre els beneficiaris, cal apuntar que rebran una ajuda de 150 euros anuals amb caràcter general per a la unitat familiar que no supere els 14.000 euros bruts anuals. No obstant això, es fixen uns supòsits que permeten elevar la quantitat als 200 euros anuals, que són per a les unitats familiars amb fill/s o filla/s menors de tres anys, unitats familiars amb discapacitats/as amb minusvalideses iguals o superiors al 65%, unitats familiars amb víctimes per violència de gènere i famílies nombroses i monoparentals. Només es podrà rebre l’ajuda per un dels supòsits regulats anteriorment, si bé aquesta ajuda municipal és compatible amb altres subvencions, ajudes, ingressos o recursos per a la mateixa o anàloga finalitat procedents de qualssevol administracions o ens públics o privats.

La regidora d’Hisenda, Vanessa Moltó, remarca que “des de l’Ajuntament continuem treballant perquè les famílies puguen tindre en les seues llars cobertes els serveis mínims. Ara, hem fet un pas més i hem augmentat el llindar de renda, per a arribar a unitats familiars amb ingressos de fins a 14.000 euros. Amb aquestes ajudes podran contribuir al pagament dels rebuts de la la llum i el gas, davant la pujada de preus de les diferents fonts d’energia que estem patint en aquests moments. Mesures que venen a sumar-se a la bonificació del 60% en el rebut de la de fem o del primer tram de l’aigua”.

Recordem que s’han dut a terme altres mesures com la reducció del preu en el transport públic, també l’Ajuntament continuarà congelant els impostos i taxes municipals l’any vinent, la qual cosa suposarà per a la ciutadania una rebaixa del 14% respecte a l’augment de preus establit en els dos últims anys. Finalment cal destacar que Alcoi té una pressió fiscal per davall de la mitjana nacional i autonòmica, sent actualment de 505,63 a la nostra ciutat, per 643,59 la provincial, i 691,56 la nacional. La pressió fiscal és la quantitat de diners en concepte de tributs que paga cada persona.


Notícies relacionades:

283