Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi

«Avalem Joves» ja ha donat treball en Alcoi a prop de 400 joves

«Avalem Joves» ja ha donat treball en Alcoi a prop de 400 joves

Al voltant del 70% dels joves de la primera edició estan treballant.

Aquest matí, l’alcalde, Toni Francés, ha donat la benvinguda als participants en el programa «Avalem Joves Plus» 2019, impulsat per la Generalitat Valenciana i cofinançat per la Unió Europea, dins del «Programa Operativo del Fondo Social Europeo (FSC) de la Comunitat Valenciana 2014-2020». Els participants, que comencen hui, treballaran durant un any en l’Ajuntament d’Alcoi en la que serà la seua primera oportunitat laboral. En total el programa ha contractat a 391 joves en els tres anys que Alcoi l’ha portat a terme i, en total, la ciutat ha rebut una subvenció de més de 5 milions i mig d’euros.

En l’edició 2019 que comença hui, un total de 41 persones treballaran en diferents ocupacions des de tasques de subaltern o operari fins a arquitecte, advocat, educadors socials o enginyers entre altres professions, amb un perfil d’estudis alt, tant de formació professional com de grau. Del seguiment realitzat a la primera edició de 2017 un 67% dels joves estan treballant en l’actualitat, oferint una bona dada d’ocupabilitat. Alguns dels joves, sobretot, els més qualificats han trobat feina, fins i tot, abans d’acabar l’any de duració del contracte laboral. L’edició 2018 va acabar al mes de juliol pel qual encara no es tenen dades de seguiment dels participants.

L’alcalde ha destacat la importància d’aquesta oportunitat: «Aquest programa impulsat pel Govern Valencià és molt important per Alcoi. Per una part, dóna l’oportunitat als joves alcoians menors de 30 anys de treballar, i d’accedir al mercat laboral, ja que l’ocupabilitat és del 67%. D’una altra part, perquè la seua feina servirà per donar servei a la ciutat i, per últim, perquè és un programa subvencionat 100% i, per tant, no té cost per a l’Ajuntament d’Alcoi». Francés també ha animat als joves a aprofitar tot el que es pot aprendre a l’administració pública, ja que els coneixements del sector públic són molt valuosos per a les empreses privades que contracten amb les entitats públiques, i hi ha pocs professionals amb aquest perfil.

Alcoi participa en el programa «Avalem Joves Plus» des de la seua primera edició, apostant de manera decidida per donar una primera oportunitat laboral als joves de la ciutat i facilitar la seua arribada al mercat laboral. En 2017, Alcoi va ser la segona ciutat de tota la Comunitat Valenciana, en nombre total de joves contractats, només superada per València Capital; i en la segona edició, va ser la tercera ciutat de tota la Comunitat que més joves va contractar. Alcoi va reduir en 2018 la tassa d’atur jove, de menors de 30 anys, en 20 punts, demostrant l’èxit de la iniciativa.


Notícies relacionades:

No hi han notícies relacionades.

276