Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi

Els presidents de la Generalitat i la Diputación d´Alacant assisteixen a l´Entrada Cristiana d´Alcoi

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha assistit a l’entrada cristiana de les Festes de Moros i Cristians d’Alcoi.

El cap del Consell ha posat en valor aquesta festa com una dels senyals d’identitat de la Comunitat Valenciana que “obri els seus braços a tothom any rere any” i que suposa “una de les nostres millors ambaixadores de visibilitat, promoció i turisme”.

Un acte al qual també han acudit el vicepresident primer i conseller de Cultura i Esport, Vicente Barrera; la consellera d’Hisenda, Economia i Administració Pública, Ruth Merino i el conseller d’Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira.

També, el president de la Diputació d’Alacant, Toni Pérez, ha assistit aquest matí a la Entrada Cristiana de les Festes de Moros i Cristians d’Alcoi. El bàndol de la creu ha desplegat tot la seua esplendor i majestuositat en una desfilada èpica que ha estat protagonitzat per milers de festers i músics i abrigallat per multitud de veïns i visitants.

“Els Moros i Cristians d’Alcoi són un referent a tot el món, una celebració única que constitueix una dels nostres majors senyals d’identitat”, ha manifestat el president, qui ha reafirmat el compromís de la Diputació amb aquesta singular festa, declarada d’Interès Turístic Internacional, “que ens uneix com a poble i ens defineix com a província”.

Abans de presenciar l’Entrada Cristiana, Toni Pérez, al costat del president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, i el diputat de la comarca Carlos Pastor, ha recorregut els carrers de la ciutat saludant als festers i festeres de les diferents filaes.

 


246