Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi

Coneixem a l’Associació Betlemista Santa Rosa d’Alcoi

Coneixem a l'Associació Betlemista Santa Rosa d'Alcoi

L’antiga comissió del Betlem de la Parròquia de Santa Rosa va ser constituïda com a associació civil en 2007, sota el nom d’Associació Betlemista Santa Rosa d’Alcoi, en ser admesa en el Registre d’Associacions de la Comunitat Valenciana i en el Registre de l’Ajuntament d’Alcoi.

L’associació va començar la seua marxa amb tan sols 27 socis, la majoria dels quals ja formaven part de l’antiga comissió del pessebre. En 2019, són més d’un centenar. Un dels objectius de l’associació sempre ha sigut “treballar en pro de la tradició del pessebre i el que aquest representa a Alcoi”.

No obstant això els membres treballadors, els artistes que duen a terme les maquetes, són entre 6 i 9. Per a poder garantir la millora dels resultats i créixer en qualitat i quantitat, des de l’associació volen fer una crida a tot amant dels pessebres a participar de l’associació, que en definitiva és un treball artístic que redunda en el bé comú d’Alcoi.

Parlarem amb els distints membres per a conèixer amb detall el seu treball, així com amb Francisco Guillem el seu president.

Compta amb al voltant de 9 artesans que desenvolupen els seus treballs manuals. Cadascun dels membres té les seues tasques específiques; entre tots estan ultimen el treball de tot un any, compost per desenes d’espectaculars maquetes i ambients.

En 2017 van complir 10 anys com a Associació fent els seus treballs perquè, quan arribe el Nadal Alcoià, tot el públic alcoià i els visitants puguen gaudir de l’art de les seues maquetes. Enguany exposaran a l’església de Santa Maria, Mútua Levante, Caixa Ontinyent, El Mercat de Sant Roc i al Cercle Industrial.

Des que es va posar en marxa l’associació hi ha hagut una gran evolució. I és que són moltes les hores que els seus membres dediquen, molt a gust, a la creació de les maquetes, la qual cosa fa que any rere any adquirisquen experiència i milloren els seus treballs.

Compten amb diferents escenaris, tots ells espectaculars, que recreen diferents escenes de la Bíblia, entre elles: el Naixement del Xiquet Jesús, l’Adoració dels Reis Mags, el Somni de Sant Josep, la Fugida a Egipte, l’Anunciació, etc.

Requereix tot un any de preparació perquè tots els alcoians i visitants puguem gaudir d’aquestes autèntiques obres d’art, que per als seus membres resulta ser “un hobby molt gratificant”. Però que comporta també una gran responsabilitat, ja que quan arriba el dia, tot ha d’estar a punt.

No obstant això, la creació de les maquetes no és l’única activitat de l’associació. Entre altres, realitzen tallers de Betlems per a ensenyar-ne les tècniques, així com el concurs de Betlems.

Enguany a més, Carlos, membre de l’associació, ha dissenyat el cartell anunciador del Betlem de Santa Maria. Un cartell que incita al més menuts a continuar amb aquesta tradició i al majors perquè continuem amb la mateixa il·lusió que els més menuts.

DIRECTE

Més noticies

«Mudakids», la millor iniciativa de la tercera edició d’Activa Àgora

Redacció

«L’Alcoi modern també és modernista» Opinió de Toni Francés

Redacció

«Esmorzar saludable» compleix 5 anys i, en aquest temps, s’ha consolidat com una de les activitats de la Regidoria d’Educació que més demanda té

Redacció

«Dones literàries», un cicle amb les escriptores més rellevants de la narrativa actual

Redacció

«Avalem Joves» ja ha donat treball en Alcoi a prop de 400 joves

Redacció

“muBoma, un Museu ple de Nadal”

Redacció
1125