Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi

Coneixem Faula Teatre, un grup de teatre amateur molt especial

Faula Teatre es un grup de teatre amateur que pertany a l’associació per al desenvolupament artístic, associació sense ánim de lucre, que porta 25 anys divertint-se amb el món màgic del teatre.

Que té Faula Teatre? Principalment un col·lectiu d’actors i actrius molt especials, diferents a la resta. La seua diferència está en que molts no parlen, no tenen massa moviments rítmics, alguns van en cadires de rodes, altres tenen moviments involuntaris… encara que tots tenen sentiments sincers, emocions i moltes ganes d’expressar-les; i han trobat en Faula el millor vehicle de la seua singularitat.

La metodologia de treball que ells utilitzen es basa en l’Expressió Corporal Creativa. Tractem doncs de canalitzar les seues emocions amb els moviments corporals, mitjançant un conjunt d’activitats que permeten el coneixement i autocontrol del propi cos, l’expressió i comunicació de sentiments, ajustant-los al món exterior per poder modificar-lo amb la capacitat creativa.

“Si no has vist una obra de Faula t’anime’m, no serem els millors actors del món, però som capaços d’ixir al voltant de 60 persones damunt d’un escenari i contar-vos una història, i fer-vos emocionar i riure al mateix temps.”

Paco Valls, alma mater d’aquesta companyia, ens obre el teló de la seua aula i ens fa volar amb els seus alumnes i conèixer cada detall que ocorre en aqueix espai tan especial.

Faula Teatre efectivament té al voltant de trenta anys de vida. Els primers espectacles tenen data de 1984, encara que eren experiències de dansa-expressió amb joves amb discapacitat i corresponien a una activitat en el centre d’educació especial on jo treballava i encara treballe, que està en ibi. Aquesta experiència s’amplia i naix l’associació per al desenvolupament artístic, i anys després, Faula Teatre. I naix precisament per la necessitat d’un col·letiu de gent que necessita motivació, omplir el seu temps d’oci, eixir de casa, tindre una colla d’amics… eixir del clot de marginació i demostrar que són part de la societat i tenen necessitats d’expressió dels seus sentiments i emocions i troben en el teatre, el vehicle que ho pot fer realitat.


Notícies relacionades:

No hi han notícies relacionades.

296