Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi

Coneixem l’Associació Cultural Samarita, les seues activitats i la seua raó de ser

La Festa, com a exponent de la societat alcoiana, aglutina a un sense fi de gent diferent en cada Filà com a punt de trobada i d’oci.

Nascut de la unió de dos grups de la Filá Cordó, la Penya l’Ostra i l’Esquadra del Mig 2012 “Eterna”, un grup de festers prenen el nom Samarita, posant com a guia del seu dia a dia a aquest cordonero tan entranyable, referent de la festa i de la Ciutat. Prompte la il·lusió i les ganes de Festa van propiciar la participació, per part dels seus integrants i de les seues famílies, en un gran nombre d’activitats, no sols festives i d’oci, sinó també culturals.

 

L’associació cultural naix sobre quatre pilars fonamentals, sent aquests fonamentals en el seu dia a dia, fomentar la Cultura, Tradició i “Festa” alcoiana i tot això sobre la base de la Solidaritat, aportant en cada acte que s’organitza xicotetes aportacions econòmiques a diferents associacions sense anime de lucre de la ciutat.

La fusió de festa i amistat ha creat un nombrós grup amb la modesta il·lusió de poder aportar alguna cosa més que una mera participació en els actes festers, d’ací la seua motivació a innovar i contribuir amb noves iniciatives, esperant que siguen del grat del poble alcoià.

Si han tingut una cosa molt clara des de la constitució com Montepío Samarita i posteriorment com a Associació Cultural Samarita, han sigut les finalitats que persegueixen en el dia a dia.

Per al compliment de les finalitats de l’associació, es realitzaran les següents activitats:

  1. a) Campament Real dels Reis Mags
  2. b) Concurs de Tapes Festeres
  3. c) Setmana Modernista
  4. d) Lliga de Vedats
  5. e) Premis Samarita de la Festa
  6. f) L’organització de concursos, exposicions, premis literaris, conferències, rifes, reunions, concerts i en definitiva activitats relacionades amb les festes tradicionals alcoianes.

 


238