Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi

‘Construeix Valors’ de la ONGD Medicusmundi Mediterrània torna a l’interior d’Alacant

– El curs 23/24 els centres triats per a l’activitat són el CEIP Miguel Hernández, La Presentació i La Salle d’Alcoi, i el CRA Mariola de Benicadell

 

Per segon any, el projecte ‘Construeix Valors’ de la ONGD Medicusmundi Mediterrània ha arribat a l’interior de la província d’Alacant. Concretament, el present curs 2023/2024 l’activitat es desenvolupa en els centres Miguel Hernández, La Presentació i La Salle d’Alcoi, i el CRA Mariola de Benicadell.

En tots els centres es treballa amb l’alumnat de tercer cicle (cinqué o sisé de primària) i la monitora explica als xiquets i xiquetes els processos productius dels aparells electrònics, la roba i l’alimentació, així com l’impacte que generen les accions quotidianes en la salut global. Així mateix, el projecte es desenvolupa en quatre sessions d’aprenentatge actiu a l’aula, en les quals es fomenta el treball en equip i el debat arran de les conseqüències que tenen els actes del dia a dia i el consum desmesurat.

En acabar la part més teòrica, comença la part pràctica en la qual els xiquets i xiquetes creen maquetes amb el material de Lego Educació. Estes maquetes, en les quals es plasmen les fases dels cicles productius, les injustícies i desigualtats produïdes a cada moment del cicle de producció, i possibles solucions sostenibles basades en l’Agenda 2030 i els Objectius del Desenvolupament Sostenible de l’ONU, seran exposades de manera pública per a arribar a tota la ciutadania. L’exposició de maquetes és la culminació del mètode aprenentatge-servei en el qual es basa ‘Construeix Valors’, pel qual, a través del coneixement i treball d’uns pocs (en este cas els xiquets i xiquetes) s’arriba a la col·lectivitat.

Cal indicar que, en el cas dels col·legis d’Alcoi, les maquetes s’exposaran en el Centre Comercial Alzamora la primera quinzena de desembre.

El projecte està finançat per la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana.

 

 


240