Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi

El Campus d’Alcoi de la UPV torna a acollir la XXVII Jornada de Sociolingüística el 22 i 23 de març

La XXVII Jornada de Sociolingüística d’Alcoi se celebrarà al Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV) el divendres 22 i dissabte 23 de març, amb el lema “El plurilingüisme a Europa. Reptes i oportunitats”.

La XXVII Jornada de Sociolingüística d’Alcoi tractarà els reptes i les oportunitats del plurilingüisme a Europa, a partir del coneixement de diversos aspectes: models i experiències reeixides de política lingüística als estats, aplicacions en l’ensenyament de llengües i relació entre nacionalismes i llengües. La Jornada també vol debatre sobre l’estat de les llengües minoritàries en la conjuntura actual en què es proposa un canvi estructural de l’ús de les llengües a les institucions europees.

Les activitats es desenvoluparan a la Sala de Graus ‘Roberto García Payá’, ubicada a la 4a planta de l’Edifici Carbonell. Les jornades començaran a les 18 h. del 22 de març amb la inauguració a càrrec del director del Campus d’Alcoi de la UPV, Pau Bernabeu; representants de l’Ajuntament d’Alcoi; la presidenta de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Verònica Cantó; i Lluís Miret, director de l’Àrea de Llengües de la UPV.

A banda de les ponències i taules redones, hi ha altres activitats com la visita guiada de l’exposició ‘Carme Miquel i Diego, una mestra del país’ o la ruta guiada ‘Els espais de l’Ovidi’.

En les dues jornades participen ponents com Fernando Ramallo (Universitat de Vigo), Daniel Cetrà (Universitat de Barcelona), Vicenta Tasa (Universitat de València i AVL), Vicent Climent Ferrando (Universitat Pompeu Fabra), Alina Mihaela (Universitat de València), Sinèad Giblin (Loreto College Foxrock de Dublín), Vanessa Denom (Atheneum Geraardsbergen de Bèlgica), i Vicent Matines (Delegació d’Alacant de l’IEC).


233