Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi UPV

El programa de doctorat en Enginyeria Tèxtil de la UPV, premiat pel Consell Social de la UPV

La preinscripció i matriculació a aquest programa es pot realitzar fins al 15 d’octubre i una segona tanda del 16 de novembre al 31 de març de 2024

 

Als avantatges competitius del programa, cal afegir el fet que s’impartisca íntegrament al Campus d’Alcoi de la UPV

 

Durant tot el mes de setembre, l’alumnat que, per exemple, ha completat el Grau Universitari + Màster Universitari (300 ECTS en total) pot preinscriure’s i posteriorment matricular-se en el programa de doctorat en Enginyeria Tèxtil de la UPV.

Es tracta d’un tercer cicle considerat pel Consell Social com el millor programa de doctorat de la Universitat Politècnica i que es caracteritza per centrar-se en l’Enginyeria Tèxtil des d’un punt de vista actualitzat i interdisciplinari.

El programa està concebut per a formar a investigadors i professionals d’alta qualificació tant en l’àmbit de l’Enginyeria Tèxtil com el de la Química, Física o la Ciència dels Materials.

Els alumnes que cursen el doctorat en aquesta disciplina asseguren un elevat nombre de publicacions científiques, donada la importància i prestigi que han acumulat els investigadors del programa durant diverses dècades. Això assegura la presència de prestigiosos investigadors i professorat per a formar part dels tribunals de tesis doctorals.

Els doctorands poden acollir-se als programes d’internacionalització amb presència en Universitats en múltiples països dels continents europeus i americans. Als avantatges competitius del programa, cal afegir el fet que s’impartisca íntegrament al Campus d’Alcoi de la UPV.

El doctorat capacita per a la investigació i és un aval molt valorat a l’hora de sol·licitar als pertinents organismes autonòmics, nacionals i internacionals projectes d’investigació. Són múltiples les línies d’investigació actuals i incomptables les futuribles, relacionades, per exemple, amb el tractament d’aigües residuals, l’emmagatzematge d’energia elèctrica, desenvolupament de materials amb propietats dermatològiques, anti-insectes, etc.

A més, l’alumnat pot compaginar el seguiment del doctorat amb la seua activitat professional.

 

 

Objectius del doctorat

  • Formar a l’alumne en la teoria i metodologia científica
  • Establir una visió global i detallada dels temes d’actualitat en el camp de l’enginyeria tèxtil, especialment en aquells que són bàsics per a la investigació aplicada en el sector textil
  • Formar a l’alumne en el desenvolupament i caracterització de nous materials multifuncionals
  • Formar a l’alumne en el desenvolupament de noves metodologies i sistemes de control mediambiental especialment dissenyades per al tractament de contaminants
  • Potenciar els coneixements científics i metodològics orientats al fet que permeten el trànsit de les actuals empreses tèxtils, entre altres, a nous models de negoci dins del Sector, noves estratègies d’internacionalització i actuacions integrades amb la distribució comercial
  • Formar en la gestió de projectes de R+D+i

Per a això el Programa compta amb Doctors de diferents departaments que cobreixen les diferents àrees d’investigació necessàries per a donar al programa aqueix caràcter interdisciplinari.

 

Un doctorat premiat

La qualitat de la formació i de la investigació d’aquest doctorat ha quedat valorada en els premis que anualment el Consell Social de la UPV atorga. En els premis de 2023, en la seua XXII edició, van reconéixer amb el Premi al Millor Programa de Doctorat de la UPV al Programa de Doctorat en Enginyeria Tèxtil, dirigit pel Catedràtic en el Departament d’Enginyeria Tèxtil i Paperera, Francisco Javier Cases Iborra.

 


233