Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi

El projecte dels alumnes de sisé de primària, SOS Mariola, ha sigut guardonat amb el premi nacional d’aprenentatge-servei al Medi Ambient atorgat pel Centre Nacional d’Educació Ambiental

El projecte dels alumnes de sisé de primària, SOS Mariola, ha sigut guardonat amb el premi nacional d’aprenentatge-servei al Medi Ambient atorgat pel Centre Nacional d’Educació Ambiental (Ministeri de Transició Ecològica), que posa en valor l’enorme esforç realitzat per aquesta promoció, i que està dotat amb una estada de quatre dies en l’Alberg d’Educació Ambiental de Valsaín, Segòvia, per a 30 alumnes i els seus mestres 

Primer va anar “Caminem Junts”, en 2018. Després, “Grillons per al rècord”, en 2019. I ara, com no hi ha dos sense tres, ha sigut SOS Mariola el triat en una edició amb 400 projectes i en una modalitat molt complicada on es poden presentar projectes de qualsevol etapa educativa, inclosa la universitària. 

Amb aquest nou premi el col•legi Sant Roc es posiciona com el col•legi amb més premis nacionals aconseguits. Segons ens comenten des de la Xarxa Nacional d’Aprenentatge-Servei, “72 persones expertes de tota Espanya han quedat entusiasmats amb el projecte, per la seua qualitat educativa i el seu impacte social i comunitari”.

REPORTATGE:

 

 

El primer problema que van robar l’alumnat era que la Mariola estava molt bruta. Un altre va girar entorn al patrimoni: van trobar una campana trencada des de fa molt temps. Un tercer referit a les persones: les famílies de Càritas de Banyeres necessitaven oli d’oliva. I l’últim, al voltant dels animals: hi havia dues espècies autòctones (la gallina alacantina i l’ovella valenciana) en perill d’extinció»

I és que per a aconseguir que un grup d’alumnes de cinqué de Primària recórrega 122 quilòmetres de serra netejant la muntanya, aconseguisca els diners necessaris per a restaurar la campana del santuari d’Agres o reunisca oli d’oliva per a Càritas Banyeres no n’hi ha prou amb organitzar una excursió. Darrere, hi ha molt més. 

NOTICIA:

 

 

El Col•legi Sant Roc d’Alcoi, mostra que es posible transformar el món amb l’aprenentatge, la cooperació i la implicació. Tot és possible quan ens ho proposem i treballem per aconseguir-ho. De nou els més menuts ens donen una gran lliçó, són ells i elles qui canviaran el futur, però sobretot fan posible que el present siga millor. Així que toca prendre bona nota dels valors, la implicació i treball d’aquest gran grup d’alumnat i professorat per vencer estereotips del món educatiu i aprendre com es poden canviar les coses.


238