Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi

Entrevista a Juan José Olcina, president de l’Associació de Sant Jordi d’Alcoi

Sentir l’atmosfera que es recrea a Alcoi durant la trilogia festera és una experiència inoblidable. Les Festes de Moros i Cristians en honor a Sant Jordi estan declarades d’Interès Turístic Internacional des de 1980, i considerades com el bressol de quantes se celebren de llarg a llarg de la Comunitat Valenciana.

Commemoren els fets històrics que van tenir lloc en 1276, relacionats amb les revoltes dels musulmans que habitaven la zona i que van donar origen al patronatge de Sant Jordi, al qual la tradició atribueix la seua intervenció en defensa dels nous pobladors, en ocasió de l’atac que van patir i en la batalla del qual va morir el cabdill Al-Azraq.

En aquesta entrevista, a dos mesos de la seua trilogia festera, hem volgut fer un recorregut per la seua tradició, coneixent les seues novetats i els seus canvis que tanta controvèrsia han fet en els diferents municipis i a Alcoi. De la mà del president de l’Associació Sant Jordi, explicant el seu treball i la seua labor des de la comissió i llevant la força a comentaris que Juan José assegura que no han sigut tan difícils de decidir des de dins.

 


241